Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leszerepelt az európai baloldal

Horváth József György

2017.01.17. 21:58

Mit leszerepelt, inkább pofára esett. Hozta a papírformát a liberálisok által is támogatott jobboldali jelölt.
Az Európai Parlament elnöki posztjáért folyó versenyben az Európai Néppárt jelöltje, Antonio Tajani került ki győztesen.

A választás menete: A jelöltek közül az lesz az EP elnöke, aki megkapja a képviselők által leadott szavazatok abszolút többségét. A szavazás titkos. Amennyiben három forduló után egyik jelölt se kap abszolút többséget, a negyedik körben a megelőző körben a két legtöbb szavazatot kapó jelölt között dől el a verseny.

Tajani 663 leadott érvényes szavazatból 351-et szerzett meg, így a szavazatok abszolút többségével a választás harmadik fordulójában elnyerte az Európai Parlament elnöki székét. Az abszolút többséghez minimum 317 szavazatra volt szükség. A szocialisták jelöltje ehhez képest csak 282 szavazatot szerzett.

A jogász végzettségű olasz politikus a Silvio Berlusconi által fémjelzett Forza Italia párt alapítója és az első Berlusconi kormány egyik szóvivője. 2002 óta az Európai Néppárt alelnöke. Továbbá három cikluson át Európai Parlamenti képviselőként tevékenykedett, ezentúl 2008 és 2014 között a Bizottság egyik alelnöke volt. 2014 óta az Európai Parlament alelnökeként tevékenykedik.

Tajani politikai karrierjének megkezdése előtt az olasz légierő tisztjeként szolgált. Libanonban, a Szovjetunióban és Szomáliában különleges megbízottként dolgozott. Továbbá az Il Giornale napilap római központjának is volt az igazgatója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére