Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az AfD már a szocialistákat is verné egy felmérés szerint

Pörge Béla

2017.01.21. 14:58

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Brandenburg tartományban az AfD már népszerûbb a szocialistáknál is, a második erõvé lépett elõ.
BERLIN, 14:58

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Brandenburg tartományban az AfD már népszerűbb a szocialistáknál is, a második erővé lépett elő.

A Forsa Intézet megbízásából készült felmérés szerint a Berlint körülvevő tartományban minden ötödik választó az AfD-re szavazna, ha most vasárnap lennének a választások. Frauke Petry pártjának 20 százalékos eredményénél csak a CDU áll jobban, Merkel pártját 30 százalék választaná.

A tartományt jelenleg vezető SPD-re mindössze 19 százalék szavazna, ezzel a párt a harmadik helyre esne vissza. A szélsőbaloldali Die Linke 16 százalékon áll, míg a Zöldek 6, a liberális FDP pedig 5 százalékot érne el.
Németországban szeptember 24-én tartanak majd parlamenti választásokat. A CDU jelöltje a jelenlegi kancellár, Angela Merkel, míg az SPD Sigmar Gabrielt indítja majd. Országosan továbbra is ez a két párt a legerősebb, az AfD a harmadik legnépszerűbb erő, rajtuk kívül a Die Linke és a Grüne (Zöldek) számíthatnak biztos bejutásra.

(Focus Online)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére