Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek többsége nem hisz Schulzban

Bokor Gábor

2017.02.26. 13:58

Németországban a lakosság többsége úgy véli, hogy a szociáldemokrata kancellárjelölt, Martin Schulz nem tudja majd legyõzni a hivatalban lévõ kormányfõt, Angela Merkelt.
BERLIN, 13:58

Németországban a lakosság többsége úgy véli, hogy a szociáldemokrata kancellárjelölt, Martin Schulz nem tudja majd legyőzni a hivatalban lévő kormányfőt, Angela Merkelt.

A Bild am Sonntag lap felmérése szerint az SDP országos választói támogatottsága egy hét alatt 1 százalékponttal, 32 százalékra csökkent. Január vége, azaz Schulz kancellárjelöltsége óta ez az első olyan felmérés, mely gyengülést mutat a szociáldemokratáknál.

Az eddigi kutatások kivétel nélkül azt mutatták, hogy gyorsan emelkedik az SPD népszerűsége. Míg korábban 20-23 százalékon álltak, egy hónap alatt 30 százalék felé is emelkedtek a számaik.

A szociáldemokraták ezzel behozták lemaradásukat az elhibázott menekültpolitikája miatt egyre népszerűtlenebb Angela Merkel vezette CDU/CSU jobboldali pártszövetséggel szemben. A mostani adatok szerint Merkel pontosan 32 százalékon áll. 

Az Emnid közvélemény-kutató intézet vizsgálata megmutatta, hogy a németek egyre kisebb százaléka, mindössze 36 százalékuk gondolja úgy, hogy Martin Schulz képes legyőzni Angela Merkelt. A megkérdezettek fele szerint a szociáldemokrata jelölt nem váltja le a 2005 óta hivatalban lévő kancellárt – írja az MTI. 

Külön érdekesség, hogy a válaszadók alig harmada tartja hitelesnek Schulz azon kijelentését, hogy ő a keményen dolgozó emberekért akar küzdeni. A reprezentatív felmérésben a megkérdezettek 57 százaléka szerint hiteltelen Martin Schulz kijelentése.

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) jelenleg kilenc százalékon áll. 

Az Emnid a felmérést február 16-22. között készítette 500 ember megkérdezésével, az adatok a választókorú népességre nézve reprezentatívak. A Bundestag-választást szeptember 24-én tartják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére