Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lecserélnék Fillont a francia republikánusok

Kékes Viki

2017.03.03. 08:58

A korábbi nagy esélyes belebukhat a botrányba.
PÁRIZS, 08:58

Francois Fillon kampánya végzetes csapást kaphatott, amikor a vezető republikánus politikusok bejelentették, hogy egy korábbi miniszterelnököt támogatnak az elnökválasztáson a botrányba keveredett jelölt helyett – írja az Express.

Az új jelölt, Alain Juppé 1995 és 1997 között töltötte be a miniszterelnöki tisztséget, jelenleg Bordeaux polgármestere. Hozzá közelálló források azt mondták a Liberation című napilapnak, hogy a Republikánus Párt "B tervként" már azon gondolkodik, hogy őt indítják Fillon helyett. A Telegraph más forrásokból úgy értesült, hogy Juppé készen áll arra, hogy jelölt legyen, de csak abban az esetben, ha felkérik.

Nicolas Sarkozy korábban nem támogatta, hogy a korábbi miniszterelnök részt vegyen a kampányban, de egy hozzá közel álló forrás – Geirges Fenech bíró – szerint most már támogatja Juppét, mivel nem tudja elfogadni, hogy "politikai családját túszul ejtették." Fenech azt nyilatkozta a Le Parisiennek, hogy Juppé kiváló jelölt, hiszen már csak a tapasztalata miatt is "fel tudja venni a kesztyűt."

Jean-Pierre Grand, Castelnau-Le-Lez polgármestere és a Nemzetgyűlés helyettese is azt sürgeti, hogy a polgármesterek is álljanak ki Juppé mellett.

Fontos, hogy a polgármesterek elküldjék támogató aláírásukat az Alkotmányügyi Tanácsnak. Ha nem lesz 500 támogató aláírás, akkor nem lesz hiteles jelölésünk az elnökválasztásra."

Alain Juppé második helyen végzett a republikánusok jelöltversenyében. Ez volt a nagy visszatérése katasztrofális miniszterelnöksége után. Jobboldali politikusok egy csoportja most - név nélkül - azt mondja, hogy csak azért támogatnák a jelöltségét, hogy pártjuk megszabadulhasson a szégyentől. Mások – így például Strasbourg korábbi polgármestere – szerint Juppének semmi esélye, amíg Fillon tartja magát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére