Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sarkozy embereivel erõsít Fillon

Forisek Ádám

2017.03.09. 21:18

A francia elnökválasztás másfél hónap múlva esedékes, a korrupciós botránya miatt Fillon folyamatosan vesztett népszerûségébõl, csütörtökön azonban bemutatta új kampánystábját.
PÁRIZS, 21:18

A francia elnökválasztás másfél hónap múlva esedékes, a korrupciós botránya miatt Fillon folyamatosan vesztett népszerűségéből, csütörtökön azonban bemutatta új kampánystábját – írja az MTI.

A stáb legfontosabb embere Francois Baroin, volt gazdasági miniszter, aki a jobboldali összefogásért felelős. Sajtóértesülések szerint Fillon odaígérte a miniszterelnökséget Baroinnek, amennyiben sikerül bejutnia az Elysée-palotába.

Fillonnal múlt szerda óta szembefordult a jobboldali képviselők jelentős része, vasárnapra már háromszázan fordultak el tőle. A jobboldali politikusok Fillon kampánystábját azért hagyták el, mert bejelentette, hogy vádemelés céljából március 15-re beidézték a vizsgálóbírók. Fillon ellen közpénz sikkasztása, hivatali bizalommal való visszaélés, csalás, befolyással való üzérkedés és vagyonbevallás elmulasztása miatt vizsgálódnak.

Január 26-án a legnézettebb francia tévéhíradó élő adásában Fillon maga tett ígéretet arra, hogy amennyiben eljárás indul ellene, visszalép az elnökjelöltségtől.

A megválasztott elnökjelöltet támogató jobboldali szervezetek által szervezett, vasárnap délutáni párizsi nagygyűlésen azonban Fillont három, Nicolas Sarkozyhez hű politikus vette körül, megakadályozva ezzel azt, hogy a volt külügyminiszter, Alain Juppé másnap átvegye az elnökjelöltséget Fillontól.

Az elnökjelölt új szóvivője, Luc Chatel, Sarkozy egyik legfőbb munkatársa, azt nyilatkozta, Fillon az összefogásért történő közös munkát várja Francois Barointól.

Mától kezdve nincsenek többé sarkozysták, juppéisták, csak jobboldali választók vannak, akik győzni szeretnének. A választóink […] azt szeretnék, ha összefognánk, azt akarják, hogy küzdjünk.”

– nyilatkozta az új szóvivő a kampánystáb első ülése után.

Fillon alig egy hónapja még favoritnak számított, a legfrissebb felmérések azonban nem sok jóval kecsegtetnek számára: a jobboldali politikus a harmadik helyre csúszott vissza, jelenlegi becslések szerint nincs esélye bekerülni a második fordulóba. Korábbi beszámolónk alapján erre valószínűleg Marine Le Pennek, és Emmanuel Macronnak van esélye.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére