Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa azon része, melyet elkerült a liberális fertõ

Forisek Ádám

2017.03.22. 17:18

Egy friss felmérés szerint a kelet-európai fiatalok túlnyomó többsége ellenzi a tömeges migrációt, az Európai Unióra nézve pedig az iszlamizmusban látják a legnagyobb fenyegetést.
BERLIN, 15:28

Egy friss felmérés szerint a kelet-európai fiatalok túlnyomó többsége ellenzi a tömeges migrációt, az Európai Unióra nézve pedig az iszlamizmusban látják a legnagyobb fenyegetést.

A felmérést a Bertelsmann Alapítvány végezte el, a következő országokból kérdeztek meg 15-24 év közti fiatalokat: Németország, Ausztria, valamint a V4-ek (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország). Az alapítvány munkatársai az Európai Unióról kérdezték a fiatalokat, az eredményeket a Der Spiegel hetilap írta meg.

A visegrádi országok válaszadóinak 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy országaiknak nem kellene befogadnia migránsokat. Ez gyakorlatilag szöges ellentéte a németországi és osztrák eredményeknek. A német fiatalok 73, míg az osztrákok 61 százaléka gondolja úgy, hogy országuknak kötelessége a migránssimogatás.

Arra a kérdésre, hogy „Jobb hellyé vált-e a migránsoktól az ország, felvirágoztatták-e a gazdaságot?”, a németek mindössze 42 százaléka válaszolt igennel. A magyarok 78 százaléka, a szlovákok 73 százaléka, a csehek 65 százaléka, a lengyelek 58 százaléka ugyanerre a kérdésre nemmel felelt.

A felmérés a migráció miatt hozott biztonsági intézkedésekre is kitért. A visegrádi országok válaszadói átlagosan 60-70 százalékban úgy vélték, a migránsoktól veszélyesebb lett az élet országukban.

Vizsgálták azt is, hogy a fiatalok szerint mi ma a legégetőbb kérdés Európában. A németek a környezetszennyezést, idegengyűlöletet, nacionalizmust nevezték meg, míg a visegrádi négyek válaszadói az iszlamizmusban látják a legnagyobb fenyegetést a kontinensre nézve. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére