Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyedül a gyurcsányista nyugdíjasok akarnak baloldali kormányt

Forisek Ádám

2017.03.29. 21:28

Egyedül a 64 évnél idõsebb korosztály az, ahol többségben vannak a balliberális kormányban bízó emberek, derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.

A kormánypártok támogatottsága 30 százalékon áll, messze lehagyva a 9 százalékos Jobbikot. Vona szélkakas-politikája úgy tűnik óriási baklövés volt, ugyanis Vonáékat már a szocik is előzik, 10 százalékkal.

A teljes népességen belül a kamupártok közül a DK 4, az LMP 3, az Együtt 2, a Magyar Liberális Párt 1, a testnevelésből felmentett Momentumosok pedig 1 százalékot tudhatnak magukénak. A bizonytalanok tábora 38 százalékra rúg.

A Republikon Intézet által végzett kutatás a különböző korosztályokat is figyelembe vette. Ezen adatok alapján az látszódik, hogy a kormánypártok támogatottsága kiegyenlített, egyedül a 64 évnél idősebbeknél vannak többségben azok, akik baloldali kormányzást szeretnének 2018-tól. Ez a tendencia a fiataloknál pont fordítva van: a 18-24 évesek, valamint a 35-44 évesek 85 százaléka jobboldali kormányt látna továbbra is szívesen.

A Jobbik azonban soha nem látott mélyrepülésbe kezdett a fiatalok körében. Míg korábban óriási népszerűsége volt a Jobbiknak a fiataloknál, addig most már csak minden egyedik ember szeretne Jobbik-kormányt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére