Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botkát megkérték, hogy legyen férfi, de õ bilinccsel válaszolt

Horváth József György

2017.03.31. 14:28

Önkormányzati és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta a Szeviép-károsultak egy részét képviselõ Szabó Bálint. A jogász szerint a kormánynak kellene kártalanítania a 433 érintett vállalkozót. Dokumentumokkal igazolható, hogy a szegedi önkormányzat 2 milliárdot fizetett ki a cégnek, vagyis hazudik Botka László, amikor azt mondja, semmi köze nincs a Szeviéphez az önkormányzatnak.

Szabó Bálint, a szegedi Szeviép-károsultak képviselője pénteken a szegedi városháza előtt szólította fel a polgármestert, hogy "legyen férfi", hiszen neki és az MSZP-nek is érdeke a Szeviép-botrány feltárása. A jogász Magyarország legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági botrányának titulálta a Szeviép-botrányt.

433 ki nem fizetett kis- és középvállalkozó, és ellopott 10,5 milliárd forint a mérlege az ügynek."

Szemléltetésképpen 20 ezres játékbankókkal érkezett, s azt mondta, 62 méter magas tornyot lehetne felépíteni a bankókból, ami majdnem olyan magas lenne, mint a szegedi dóm tornya.

Szabó szerint hiába mondja évek óta "az MSZP önjelölt miniszterelnök-jelöltje", hogy az önkormányzatnak semmi köze nem volt a Szeviéphez, hiszen az önkormányzatnak, továbbá cégeinek egyaránt voltak szerződései a 2010-es választások után becsődölt építőipari vállalattal.

Ez a botrány mindannyiunk szégyene, hiszen a szemünk előtt lopták el a pénzt”

– fűzte hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a szegedi önkormányzatnak – Botka állításaival ellentétben – volt közvetlen kapcsolata az építőipari céggel, Szabó Bálint jogász elmondta, a GIK Innovációs Központ és az erre létrehozott kft. Botka és a vádlottak padján ülő egyik egykori Szeviép-vezér, P. László közös vállalkozása volt. Azt pedig, hogy a szocialista vezetésű önkormányzat nem a ki nem fizetett alvállalkozók, hanem a Szeviép pártján áll, a jogász szerint bizonyítja, hogy 2010 májusában több tételben összesen nagyjából 2 milliárd forintot fizetett ki a város a társaságnak.

Megszűnése előtt nem volt olyan szegedi és környékbeli beruházás, amelyikben ne vett volna részt a Szeviép, kivitelezőként, konzorciumi partnerként vagy alvállalkozóként. Az M43-as autópálya építése, Szegeden az 1-es villamosvonal rekonstrukciója, a Ligetfürdő építése, a gomba bontása, vagy épp a város nyugati elkerülőjének építése.

 

Bilincsben vezettette el Botka a károsultak képviselőjét

A sajtótájékoztató után a közgyűlés előtt szerette volna Szabó Bálint ismét átadni a Szeviép-károsultak petícióját, de azt nem vette át senki, ezért a közgyűlésen a karzatról próbálta erre kérni Botkát, aki direkt ignorálta az ügyvédet. Erre válaszul Szabó a karzatról játékpénzt szórt az ülésterembe és folyamatos közbekiáltásokkal zavarta a tanácskozást. Az önkormányzati rendészek távozásra szólították föl, de miután nem jártak sikerrel, rendőrt hívtak, akik aztán elvezették Szabó Bálintot.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője így reagált a Szegeden történtekre:

A napnál is világosabb, hogy a Szeviép-ügyben Botka László a hunyó. Most, amikor tiltakoznak az emberek, azt is láthatjuk, milyen a Botka László szerint elképzelt demokrácia. Botka bilincsben viteti el azokat, akik őt kritizálják. Botka László szerint ez a demokrácia, ő ilyen Magyarországot szeretne építeni."

(SzegedMa)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére