Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási hisztibe kezdtek az európai szocdemek és libsik

Forisek Ádám

2017.04.12. 22:58

Hamar beálltak Brüsszel szoknyája mögé az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata és liberális frakciói, határozottabb fellépést követelnek Magyarországgal szemben az MTI szerint.
BRÜSSZEL, 22:58

Hamar beálltak Brüsszel szoknyája mögé az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata és liberális frakciói, határozottabb fellépést követelnek Magyarországgal szemben az MTI szerint.

A szocdem frakció vezetője (S&D), Gianni Patella örömét fejezte ki a brüsszeli testület lépését illetően, ugyanakkor szerinte a fenyegetésnek szankciókkal kellene nyomatékot adni.

Ez csak az első lépés, a vizsgálat lezárása után a bizottságnak készen kell állnia rá, hogy szankciókat és konkrét intézkedéseket rendeljen el, amennyiben Orbán Viktor nem változtat a politikáján"

– hangsúlyozta az olasz politikus.

Az S&D emellett felszólította a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppártot (EPP), hogy zárja ki "Orbánt és a haverjait".

Természetesen a liberális frakció (ALDE) is bekapcsolódott a sivalkodásba, ők például sérelmezték, hogy az Európai Bizottság nem indította meg Magyarországgal szemben az úgynevezett jogállamisági mechanizmust.

Ha a tagországok egyoldalúan dönthetnek arról, hogy tiszteletben tartják-e a liberális demokrácia európai értékeit, az a jelenlegi formájában a végét jelenti az európai projektnek"

– mondta Sophie in 't Veld demokrácia-szakértő, a képviselőcsoport alelnöke.

Az európai baloldal rinyálásába természetesen a Demokratikus Koalíció egy képviselője, Niedermüller Péter is csatlakozott.

Ez Orbán utolsó lehetősége, hogy visszaforduljon a Magyarországot az Európai Unión kívülre vezető útról”

– írta közleményében a képviselő.

Az Európai Bizottság szerdán azt közölte, hogy minden lehetséges eszközzel fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében, bizonyos ügyekben még áprilisban döntés várható a következő lépésekről. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére