Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan mérges lesz: Amerika a kurdok segítségére sietett

Tóth Dalma

2017.04.30. 17:28

Az amerikai hadsereg a szír-török határra érkezett, hogy megvédje a kurdokat a törököktõl.
ANKARA, 17:28

Az amerikai hadsereg a szír-török határra érkezett, hogy megvédje a kurdokat a törököktől. 

Az elmúlt napokban a török hadsereg több alkalommal bombázta az iraki és a szír kurd erők állásait. A török hadsereg pénteken jelentette be, hogy a a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szervezet tizenegy tagját semlegesítették. 

A török hadsereg pénteki közleményében azt írta hogy csütörtök hajnalban  a YPG ellenőrzése alatt álló szíriai oldalról aknavetőkkel lőtték Törökország délkeleti Sanliurfa tartományát. A törökök válaszcsapásaiban YPG három embere vesztette életét.

A törökök legutóbb kedd hajnalban támadtak a kurdokra. A hadsereg szerint a hadművelet célja a kurd harcosok, fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok Törökországba való bejutásának megakadályozása volt - írja az RT.

Az USA már többször bírálta Törökországot a kurd erők ellen elkövetett légitámadások miatt.

A török kormány terrorszervezetnek tekinti az YPG és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szervezeteket, viszont az USA az Iszlám Állam elleni harcban szövetségesként tekint a kurdokra. Ankara szerint az YPG a Törökországban szakadár felkeléseket folytató Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szíriai ága. A két NATO-tagország közötti viszony emiatt egyre feszültebbé vált.

Erdogan szerint az YPG-nek nyújtott amerikai segítség kárt okoz a két ország szövetségének. A török elnök ellenzi, hogy az YPG részt vegyen az Iszlám Állam szíriai fellegvárának tartott Rakka felszabadításában, ezért washingtoni látogatásán alternatív javaslatot tesz majd az offenzívára. Erdogan azt reméli, hogy "új fejezet nyílik majd Ankara és Washington kapcsolatában"

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére