Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Náci relikviák miatt kutatja át saját magát a német hadsereg

888.hu

2017.05.07. 19:28

A német fegyveres erõk fõparancsnoka vizsgálatot rendelt el, amely szerint a német hadsereg (Bundeswehr) által használt összes helyiséget át kell vizsgálni és el kell kobozni az összes náci szimbólumot és relikviát. Az eset rávilágított, hogy a német hadseregben egyre erõteljesebb a szélsõjobboldali eszmék iránti szimpátia.
BERLIN, 19:28

A német fegyveres erők főparancsnoka vizsgálatot rendelt el, amely szerint a német hadsereg (Bundeswehr) által használt összes helyiséget át kell vizsgálni és el kell kobozni az összes náci szimbólumot és relikviát. Az eset rávilágított, hogy a német hadseregben egyre erőteljesebb a szélsőjobboldali eszmék iránti szimpátia.

Wehrmacht emléktárgyak

A német hadseregen belüli szélsőjobbos eszmék terjedésére Franco A. elfogása után figyelt fel a szélesebb közvélemény. A férfi bevallotta, hogy szimpatizál a náci eszmékkel, és migránsnak kiadva magát, terrormerényletekre készült. A férfi egy francia-német katonai bázison teljesített szolgálatot Illkirchben. A férfi személyes holmijai között számos náci relikviát és emléktárgyat találtak a hatóságok. Egyes tárgyak el sem voltak rejtve – írja a DW.

Ezután megindult a vadászat a náci időszakhoz köthető tárgyak után a német hadsereg berkein belül. A Fekete-erdei Donaueschingenben levő bázison szintén hasonló tárgyakra bukkantak a tisztek egy vizsgálat során.

A Spiegel német hírmagazin információi szerint megtalálták a Wehrmacht sisakjait, emellett egy szobában katonák felhalmozott képeire, második világháborús német pisztolyokra, valamint egyéb tárgyakra is ráleltek.

Vizsgálat

Az eset nyomán Volker Wieker tábornok a hadsereg egészére kiterjedő vizsgálatot rendelt el. A parancs szerint a barakkokat és a hadsereg létesítményeit át kell vizsgálni.

Várhatóan kedden jelenik meg egy előzetes jelentés a vizsgálatról. A teljes jelentés pedig május 16-ára készül el.

Ursula von der Leyen védelmi miniszter szerint a német hadseregből ki kell irtani a szélsőjobboldali extremizmust.

Fegyverek használatára tanítjuk az embereket. Emiatt rendben van, hogy ránk magasabb követelmények vonatkoznak. Ebben az esetben sem nézhetünk csak úgy félre"

– mondta a Bild am Sonntag című lapnak az esetről.

A náci horogkereszt megjelenítése illegális Németországban – habár a Wehrmachthoz köthető tárgyak birtoklása nem az. Ennek ellenére von der Leyen elmondta, hogy nem tűri meg a hadseregben a náci Wehrmacht iránti hódolatot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére