Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megöltek négy békefenntartót a Közép-afrikai Köztársaságban

888.hu

2017.05.10. 08:58

Egy keresztény lázadócsoport rajtaütött egy ENSZ-konvojon a Közép-afrikai Köztársaságban, négy békefenntartót megölt, nyolcat pedig megsebesített - közölte az ENSZ New York-i központja.
NEW YORK, 8:58

Egy keresztény lázadócsoport rajtaütött egy ENSZ-konvojon a Közép-afrikai Köztársaságban, négy békefenntartót megölt, nyolcat pedig megsebesített – közölte az ENSZ New York-i központja. 

Az összetűzésben nyolc lázadó is meghalt, társai pedig elmenekültek egy közeli erdőbe.
Az incidens a fővárostól mintegy 470 kilométerre keletre fekvő Bangassou városánál történt.

A rajtaütés utáni tűzharcban meghalt egy kambodzsai békefenntartó, illetve egyik honfitársa és hét marokkói megsebesült. Három kambodzsai és egy marokkói békefenntartónak nyoma veszett.

A phnompeni védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy három eltűnt katonája holttestét megtalálták két kilométerre az incidens helyszínétől, de a marokkóit még keresik. Az ottani ENSZ-misszió egy helikoptert és békefenntartókat küldött a helyszínre, hogy felkutassák.

Kemény szavak, de puha tettek

António Guterres ENSZ-főtitkár kedd esti közleményében kemény szavakkal (!) ítélte el a történteket, hangsúlyozva, hogy ENSZ-békefenntartók elleni támadás háborús bűnténynek minősül. Felszólította az afrikai ország hatóságait, hogy mielőbb állítsák bíróság elé a tetteseket.

A világ legszegényebb államai közé tartozó Közép-afrikai Köztársaság több régióját állandó bizonytalanságban tartják fegyveres csoportok. Négy évvel ezelőtt szabadult el az erőszak az országban, miután muszlim fegyveresek – a korábbi Seleka muzulmán lázadószervezet tagjai – megbuktatták az ország keresztény elnökét, amire válaszul keresztény milíciák (anti-Balaka) támadták meg az országban élő muszlim közösséget. Az erőszakcselekményekben több ezren meghaltak, több százezer ember elmenekült a vérontás elől, amelynek Franciaország és az Afrikai Unió vetett véget az ENSZ Biztonsági Tanácsának jóváhagyásával. A világszervezet mintegy 11 ezer békefenntartója most is azon van, hogy stabilizálja az ország helyzetét.
   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére