Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország is lehet célpont, de nincs nagy veszély

888.hu

2017.05.24. 06:58

A manchesteri merénylet következtében sem nõtt a veszélyeztetettségünk. A szakértõk szerint uniós államként Magyarország is célpontja az iszlám gyökerû terrorizmusnak, de nálunk nincs erõs muszlim bázis.

Az Európai Unió célpontja a terroristáknak, így Magyarország is célpontnak számít – szögezte le Horváth József vezérőrnagy, biztonságpolitikai és titkosszolgálati szakértő, aki szerint a manchesteri robbantás beleillik az Iszlám Állam (ISIS) merényleteinek sorába. Az unióban eddig azokban az országokban robbantottak, ahol nagy tömegekben élnek muzulmánok. Az elmúlt néhány év nyugat-európai terrortámadásait az adott országban született másod-, harmadgenerációs muszlimok követték el, nemegyszer frissen érkezettek bevonásával. Ez történt Franciaországban, Belgiumban, Németországban és most Angliában is.

Jegyezzük meg, hogy az ISIS büszkén vállal olyan terrorcselekményeket is, amihez semmi közük. Elképzelhető tehát akár az is, hogy egy magányos, radikális iszlamista követte el a manchesteri robbantást, de azért nagyobb a valószínűsége, hogy valóban ISIS-tag volt.

Magyarország NATO- és EU-tagként hadban áll az ISIS-el, így elvileg mi is célpontok vagyunk, de köszönhetően a határellenőrzésnek és annak, hogy itthon nincsen nagyobb iszlám bázis, sokkal kisebb az esély egy hasonló támadásra. Persze a biztonságunkért felelős hatóságok és állami szervek nem lehetnek teljesen nyugodtak, kiemelt kockázatokat hordoznak ugyanis a tömegrendezvények, mint például a vizes vb is.

Az ISIS azokra akar csapást mérni, akik harcolnak ellenük Szíriában és Irakban. Nagy-Britannia kiemelt szerepet tölt be az ISIS elleni koalícióban, így kiemelt célpont is a terroristák számára. Most ott támadtak, ahol a legkönnyebb volt számukra, és ami a legjobban fáj, hogy a célpontok gyermekek voltak – fejtette ki Földi László titkosszolgálati szakértő, egykori hírszerző.

Szerinte a szintén nagy tömegeket vonzó sportesemények helyszínei általában védettek, oda bejutni csak többszöri ellenőrzés után lehet. Ám a könnyűzenei koncerteken a biztonsági intézkedéseket lazábban veszik.

Maximális biztonság nincs, terrorfenyegetettségben él Európa – közölte Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Szerinte mindezek ellenére Magyarország továbbra sem közvetlen célpontja az iszlám eredetű terrorizmusnak. Soha nem volt gyarmatunk, így a gyarmati lakosság leszármazottai sem élnek hazánkban. Minimálisnak mondható a magyarországi muzulmánok létszáma – mondta Nógrádi.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére