Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány és Botka ügyvédje miatt tízezer diák maradhat fizetés nélkül

Bokor Gábor

2017.06.19. 20:28

Azután, hogy letartóztatták a baloldal ügyvédjeként ismert Czeglédy Csabát, fizetésképtelen lett a hozzá köthetõ iskolaszövetkezet, az I Love Diákmunka. Úgy tudni, hogy több diákmunkás utoljára az áprilisi bérét kapta meg.

A múlt héten letartóztatott ügyvédhez, Czeglédy Csabához köthető diákszövetkezet volt az I Love Diákmunka, mely a baloldali politikusok ügyét képviselő férfi rács mögé kerülésével komoly anyagi bajba került, gyakorlatilag fizetésképtelenné vált. A cég több üzletlánccal és egyéb nagyvállalattal is szerződéses viszonyban volt, azonban legutóbb közölték a diákokkal, hogy a számláit zárolták a munkaközvetítő hálózat elleni nyomozás miatt, így hiába lenne fedezet, nem tudnak fizetni.

Az Origo úgy tudja, hogy tízezer diák havi bére maradhatott a cégben, ők nem kapják meg a májusi fizetésüket és jelenleg azt sem tudni, hogy mi lesz a júniusban ledolgozott órák megtérítésével.

A múlt havi bérem 86 000 forint lenne, az érintett cég el is utalta az összeget a diákszövetkezetnek, de onnan én már nem kaptam meg, ahogy sokan mások sem, akik ugyanígy jártak mint én, konkrétan az egész diáksereg, akik ennél a szövetkezetnél dolgoztak"

– fogalmazott az egyik hoppon maradt diákmunkás.

A pórul járt panaszos azt mesélte, hogy információi szerint a NAV letiltotta a szövetkezet számláját, holott szükségük lenne a pénzre, mivel nem unalmukban dolgoztak.

Többen felháborodtak azon, hogy a Botka Lászlóhoz és Gyurcsány Ferenchez köthető ügyvéd letartóztatása óta a szövetkezet munkatársait nem lehet elérni és senki sem foglalkozik a problémájukkal. Volt olyan eset is, hogy kevesebbet utaltak ki számukra, mint amennyiben korábban szerződéses formában megállapodtak.

Az I Love Diákmunka honlapon keresztül elérhető IdeHaza/StudentPro iskolaszövetkezettől nem kaptam fizetést május hónapra. Egy drogériában dolgozom pénztárosként, a fizetésemet a szerződés szerint e hónap 12. napján kellett volna megkapnom, de a mai napig nem érkezett meg"

– mondta egy másik pórul járt diák.

Az I Love Diákmunka mögött álló Human Operator Zrt., mely igazgatóságának Czeglédy az elnöke, már tavaly is címlapokon szerepelt, ugyanis a McDonald's-ban dolgozó több száz diáknak nem utalták el időben a fizetést. A botrány után Botka és Gyurcsány ügyvédje azt mondta, hogy elszámolási vita alakult ki, ezért nem utaltak akkor, amikor kellett volna.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását az előző héten rendelte el a bíróság. A jogász korábban Botka László és Gyurcsány Ferenc több ügyét is vitte. Az ügyvédet azzal gyanúsítják, hogy tagja egy bűnszervezetnek, amelyik több milliárd forint adót csalt el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére