Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tálibok vezetõje szerint csak a NATO nélkül lehet béke Afganisztánban

Pörge Béla

2017.06.23. 13:28

Az országot 1996 és 2001 között, az amerikai beavatkozásig irányító vallási szélsõségesek, a tálibok vezetõje a muszlim ramadán után hagyományosan ismét harcba szólítja követõit.
KABUL, 13:28

Az országot 1996 és 2001 között, az amerikai beavatkozásig irányító vallási szélsőségesek, a tálibok vezetője a muszlim ramadán után hagyományosan ismét harcba szólítja követőit.

Idei üzenetében Ahundzada leszögezte, hogy a kabuli kormányzat korrupt, és ezért távoznia kell. Egyúttal a tálibok húsz évvel ezelőtti felemelkedéséhez vezető polgárháborúhoz hasonló konfliktus kirobbantásával fenyegetőzött. Akkor mintegy 50 ezer civil halt meg.

Nagyon tévednek, ha azt gondolják, hogy katonai jelenlétükkel és csapaterősítéssel megtörhetik az elszántságunkat. Az amerikaiaknak meg kellene érteniük, hogy még több bombázással sosem fognak sikert elérni. Az afgán nép nem gazsulál senkinek"

— mondta Hajbatulláh Ahundzada, a tálibok vezetője, majd azzal vádolta meg Amerikát, hogy destabilizálja a térséget. Az Afganisztánban lévő külföldi katonák jelenlétét a tálib vezető illegitim megszállásnak nevezte.

Ahundzada utalt arra is, hogy több jelentős ország is úgy véli, hogy a tálibok bevonása nélkül megoldhatatlan az afganisztáni konfliktus.

A vezető az Arab-öböl menti viszályra is kitért, azt mondta, elszomorítják a történtek. Szaúd-Arábia és szövetségesei szélsőségesek támogatásával vádolják Katart, minden diplomáciai kapcsolatukat megszakították Dohával, gyakorlatilag megpróbálják elszigetelni az országot, amelynek pénteken 13 pontból álló demarsot adtak át, amelyben a többi között azt követelik, hogy mérsékelje kapcsolatait Iránnal — írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére