Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ország, ahol nem szarakodnak az Iszlám Állam dzsihadistáival

Forisek Ádám

2017.07.12. 13:28

Az Iszlám Állam nevû terrorszervezet öt emberével végzett a török rendõrség egy szerdai rajtaütés során.
KONYA, 13:28

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet öt emberével végzett a török rendőrség egy szerdai rajtaütés során.

Az akció a Törökország középső részén található Konyában történt, a rajtaütés során négy rendőr könnyebben megsebesült – írja az MTI a Dogan török hírügynökség jelentésére hivatkozva. A különleges erők hajnalban indították meg műveletüket Konyában, összesen tíz lakcímen, mert úgy tudták, hogy a szélsőségesek támadásra készülnek. A hatóságok azért rontottak be az egyik házba, mert feltételezték, hogy egy körözött iszlamista ott tartózkodik.

A dzsihádisták fegyvert rántottak a rendőrökre.

A hatóságok öt gépkarabélyt, egy maroklőfegyvert és lőszereket foglaltak le. A razzia után a rendőrség kordonnal elkerítette a területet, és minden arra haladó járművet átvizsgáltak. A gyanú szerint a meggyilkolt dzsihádisták a tavalyi sikertelen puccskísérletre emlékező rendezvényeken akartak lecsapni.

Az Iszlám Állam dzsihádistái több támadást követtek el Törökországban. Az elmúlt években ezrek csatlakoztak a szélsőségesekhez Irakban és Szíriában, és közülük sokan Törökországon keresztül érték el a "kalifátus" területét. Török tisztségviselők szerint Ankara eddig több mint ötezer feltételezett dzsihádistát vett őrizetbe, és 95 ország 3290 külföldi harcosát toloncolta ki területéről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére