Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Politikai támadás a Magyarországot bíráló médiajelentés

Horváth József György

2017.07.12. 15:28

Gyürk András, a magyar néppárti delegáció vezetõje és Szájer József, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke levelet írt Claude Moraesnek, az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) elnökének a Magyarországgal szemben elfogult jelentés miatt.

A képviselők levelükben kifejezték aggodalmukat a LIBE által megrendelt "A comparative analysis of media freedom and pluralism in the EU Member States – Study for the LIBE Committee” című tanulmány színvonala, és különösen annak Magyarországot érintő fejezetét illetően, amelyet a LIBE 2017. július 11-i közmeghallgatásán mutattak be.

Aránytalanul sokat foglalkoznak Magyarországgal

Gyürk és Szájer hitelesség szempontjából aggályosnak tartják, hogy az EU-tagállamok médiapluralizmusát összehasonlítani hivatott tanulmány mindössze hét tagállammal (Bulgária, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Románia) foglalkozik, amely önmagában is megkérdőjelezi a tanulmány következtetéseinek általános érvényességét. Véleményük szerint ez a szelekció nehezen nevezhető reprezentatívnak, miközben az EU 28 tagállamának történelmi, társadalmi, gazdasági és médiapiaci realitása ilyen mértékben eltér egymástól.

Terjedelmi szempontból szembetűnő, hogy a Magyarországgal foglalkozó fejezet a leghosszabb, mintegy 20 oldal, miközben Romániával 13, Franciaországgal 12, Bulgáriával 11, míg Görögországgal csupán 9 oldal foglalkozik."

A fideszes képviselők szerint ez a terjedelmi aránytalanság is megkérdőjelezi a tanulmány hitelességét és elfogulatlanságát.

Szakmai aggályok is felmerültek

A magyarországi médiaviszonyokat feltáró elemzés szerzőinek egyike semmilyen módon nem köthető a médiakutatáshoz, ami szakmailag teszi aggályossá az anyagot"

– olvasható a levélben. Gyürkék szerint a tanulmány egészére sajnálatos módon a súlyos egyoldalúság és politikai elfogultság jellemző.

Árulkodó és abszurd, ahogyan a szerzők leplezetlenül kinyilvánítják politikai véleményüket a jelenlegi magyar kormánnyal kapcsolatban, ami Szájer és Gyürk szerint teljes mértékben összeegyeztethetetlen a tudományos objektivitással, ellenben annak bizonyítéka, hogy a szerzők célja nem egy tisztességes és objektív elemzés elkészítése volt, hanem egy politikai támadás egy, a nézeteiktől eltérő hitvallású tagállami kormánnyal szemben.

A 888.hu-val is átfogóan foglalkozott a hazug tanulmány

Ahogy azt korábban megírtuk, a Dr. Bárd Petra és Dr. Bayer Judit által összehordott médiajelentés a 888.hu-t meglehetősen rossz fényben tüntette fel és álhírgyártással vádolta. Ezért helyszíni tudósítónk a meghallgatást követően megkérdezte a súlyosan elfogult és szándékosan hamis és balliberális szempontokat figyelembe vevő jelentés két magyar szakértőjét.

Bárd Petra természetesen azonnal közölte is, hogy nem nyilatkozik. Bayer Judit pedig arra a kérdésünkre, hogy mi alapján állítja, hogy Magyarországon sérül vagy hiányos lenne a médiapluralizmus azt válaszolta, hogy "azon az alapon, hogy a médiapluralizmus az EU egyik alapjoga". Lefordítva: CSAK, MERT. Bayer Judit a legérdekesebb választ arra a kérdésünkre adta, hogy miért tartja jó médiumnak a 444-et és rossznak a 888.hu-t. Az állítólag független médiaszakértő hölgy szerint lapunk "azért nem jó médium, mert kormánypárti."

A két hölgyről érdemes tudni, hogy mindketten erősen köthetőek Soros Györgyhöz. Bayer Judit az Open Society Foundations pénzén kutatott, Bárd Petra pedig a Soros-egyetem hallgatója, majd kutató előadója volt évekig, a CEU-n készítette el doktori értekezését is. Bárd Petra nem is rejti véka alá imádatát Soros iránt: Facebook-profilképén éppen kezet fog a milliárdos spekulánssal.

Elfogulatlan, objektív médiaszakértő, mi? Csak egy átlagos Soros-katona...

Gál Kinga szerint egyértelműen elfogult a jelentés

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottsága, nagyon súlyos, rendszerszintű kockázatokat lát az Európai Unió tagországaiban a sajtószabadságot illetően és beavatkozásokat sürget a Soros-katonák által készített tanulmány alapján. A baloldali-liberális előterjesztők a hetes cikkely bevetését is felvetették a médiapluralizmust megsértő tagállamokkal szemben.

Gál Kinga, az EP fideszes képviselője a LIBE-bizottság által megrendelt állásfoglalás Magyarországgal foglalkozó részének elfogultsága miatt emelte fel a szavát kedden, mely álláspontja szerint számos botrányos ferdítést, hazugságot tartalmazott, mindezt balliberális újságcikkekkel "alátámasztva". Gál Kinga szerint felháborító, hogy az európai parlament LIBE-bizottságának hivatalos szakértői anyagaként egy ilyen elfogult szakértői állásfoglalás szolgálhatott.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére