Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A károgók halála: a magyarok döntõ többsége örül, hogy hazánk rendezte a vizes vb-t

Horváth József György

2017.08.03. 09:28

Honfitársaink 81 százaléka örül, hogy Magyarország rendezte a vizes vb-t.

Ötből négy magyar (81%) örül annak, hogy Magyarországon rendezték a vizes világbajnokságot a Nézőpont Intézet augusztus 1-2. között készült országos reprezentatív kutatása szerint. Csupán minden tizedik (11%) jelezte, hogy nem örült a világesemény budapesti megrendezésének. Közvetetten a rendezés sikerét támasztja alá, hogy a verseny előtt készült (2017. július 11-13.) kutatás szerint még "csak” a magyarok kétharmada (64%) örült a versenyrendezésnek, ötöde (21%) pedig nem.

Érdekesség, hogy különösen a szervezéssel voltak elégedettek a magyarok, nem az eredményekkel. Egy hónap alatt 58 százalékról 72 százalékra emelkedett a szervezéssel elégedettek száma. Augusztus első napjaiban csupán a magyarok 5 százaléka mondta, hogy a "szervezés szempontjából” sikertelen volt a bajnokság. Ezzel szemben a sporteredményeknél apró kiábrándulás érezhető: az esemény előtt a megkérdezettek 82 százaléka vélte, hogy a sporteredmények sikeressé teszik a rendezvényt, utána viszont "csak” 76 százalékuk értett ezzel egyet.

Noha a nyilvánosságban nagy vita zajlott a világbajnokság megrendezésének költségességéről, a kutatás szerint a többséget ez a kritika nem zavarta örömében. A megkérdezettek 44 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy „Magyarország számára anyagilag megérte” a vizes világbajnokság megrendezése, és 34 százaléka nem. Alighanem nem ez lesz az utolsó világesemény, amelynek megrendezésére Magyarország pályázik. Ebből a szempontból fontos, hogy a rendezéspártiak táborát megerősítette a világbajnokság sikeresnek tartott lebonyolítása: A magyarok több mint kétharmada (68%) szerint hazánknak a jövőben is "meg kellene pályáznia a vizes vb-hez hasonló kaliberű sportrendezvényt”, míg negyede (23%) nem értett egyet ezzel az állítással.

Módszertan: A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása 2017. július 11-13. között 1000, 2017. augusztus 1-2. között 500 fő megkérdezésével zajlott. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

(Nézőpont)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére