Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre durvábban emelkedik a savas támadások száma Londonban

888.hu

2017.08.08. 17:28

Egy Londonban dolgozó, égési sérülésekkel foglalkozó sebész elmondta, hogy egyre gyakoribbak az ilyenfajta sérülések.
LONDON, 17:28

Egy Londonban dolgozó, égési sérülésekkel foglalkozó sebész elmondta, hogy egyre gyakoribbak az ilyesfajta sérülések. 

Dr. Martin Niall, a Mid Essex Kórház sebésze elmondta az amerikai közszolgálati rádiónak, (National Public Radio) hogy járványszerűen terjednek a savas támadások Nagy-Britanniában.

"Mindenkit, az orvosokat is beleértve, sokkolt ennek a közegészségre veszélyes jelenségnek a terjedése" – fogalmazott meglehetősen diplomatikusan Dr. Niall.

2015-höz képest 74 százalékkal növekedett az efféle támadások száma. 2015-ben 261, míg tavaly már 454 savtámadás történt. 2017-ben tovább nőhetnek a számok, hiszen előfordult olyan eset is, amikor egyszerre 12 ember esett áldozatul egy brutális savtámadásnak. Nemrég mi is beszámoltunk az esetről, amelyben két fiatal robogóról locsolta savval az embereket Londonban, aminek következtében öten megsérültek.

A bandák és bandatagok közötti durva támadások is megszaporodtak, mert a magas kénsavtartalmú háztartási tisztítószerek könnyen és olcsón elérhetőek, s a birtoklásuk nem ütközik törvénybe. Ám a hatásuk rendkívül brutális. Nem véletlenül hívják az ilyen löttyöket a londoni utcákon "arcleolvasztónak", hiszen a sav másodpercek alatt szétmarja nemcsak a bőrt, hanem a húst és a csontokat is.

A brit kormány a támadások számának brutális növekedését látva azt fontolgatja, hogy életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújtsa az elkövetőket – írja a CNN.

A világon előforduló savtámadások száma elképesztő módon Nagy-Britanniában a legmagasabb, utána Pakisztán, Banglades és India következik a rangsorban. Ebből nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy a támadások és a bevándorlás között lehetnek összefüggések.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére