Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A cseheknek nem jött be az új európai uniós fegyvertartási rendelet

888.hu

2017.08.09. 17:15

Csehország szerdán beadvánnyal fordult az Európai Bírósághoz, amelyben kéri az új európai uniós fegyvertartási rendelet hatályon kívül helyezését - írja az MTI.
PRÁGA, 17:15

Csehország szerdán beadvánnyal fordult az Európai Bírósághoz, amelyben kéri az új európai uniós fegyvertartási rendelet hatályon kívül helyezését – írja az MTI.

A cseh belügyminisztérium a külügyi tárcával együtt dolgozta ki a beadványt. Milan Chovanec belügyminiszter szerdán elmondta, hogy a dokumentumot az egyetlen olyan lehetőségnek tekinti, amely megakadályozhatja a szerinte hibás rendelet érvénybelépését.

Az új jogszabály veszélyeztetheti az ország belső biztonságát, mert alkalmazása következtében nagy mennyiségű fegyver kerülhet a feketepiacra"

– hangsúlyozta Chovanec.

A lőfegyverek tartásának ellenőrzését szigorító jogszabályt március közepén fogadta el az Európai Parlament. A jogszabály célja, hogy az eddiginél hatékonyabb akadályokat gördítsen a terroristák felfegyverzése elé. Bírálói szerint azonban a valóságban inkább korlátozza a legális fegyvertartókat, a legális fegyverpiacot, és jelentős mértékben beavatkozást jelent az egyes országok belbiztonságába, ami ellentétes az EU-joggal.

Csehországban mintegy 300 ezer embernek van fegyvertartási engedélye. Ezenkívül több tízezer ember tulajdonában vannak olyan fegyverek, amelyekhez nem szükséges hivatalos engedély.

A tisztességes emberek ilyen súlyos megbüntetése számunkra elfogadhatatlan, mert a törvényes fegyvertartás korlátozásának semmi köze a terrorizmus elleni küzdelemhez"

– mondta a politikus.

A cseh kormány szerint az európai rendelet diszkriminatív, számos paragrafusa zavaros, többféle értelmezésre ad lehetőséget, ezért Csehország a rendelet életbe lépésének  elhalasztását is kéri a bíróságtól annak – szerinte szükséges – hatályon kívül helyezéséig.

A fegyvertartás ellenőrzését szigorító európai rendelet június 13-án lépett érvénybe, az EU tagállamainak most 15 hónapjuk van arra, hogy a szabályokat átültessék a saját jogrendjükbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére