Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel inkább tárgyalna, mintsem büntetne

888.hu

2017.08.16. 12:58

Angela Merkel nem büntetné meg a kvótarendszert elutasító kelet-európai országokat, vagyis nem vonná meg az uniós pénzügyi forrásokat.
BERLIN, 12:58

Angela Merkel nem büntetné meg a kvótarendszert elutasító kelet-európai országokat, vagyis nem vonná meg az uniós pénzügyi forrásokat – írja a Magyar Idők

A német kancellár szomorú az Európai Unióban kialakult menekültügyi vita miatt, és kijelentette, hogy továbbra is azok igazságos elosztásáért fog kardoskodni. A zsarolás politikáját azonban elvetette, mivel ő tárgyalni szeretne. Merkel Horst Seehofer – a CDU testvérpártjának, bajor CSU vezetője – javaslatával sem ért egyet, miszerint évi 200 ezer főben kellene maximalizálni a befogadható migránsok számát. Ezzel együtt azt is elmondta, hogy az sem ismétlődhet meg, ami két éve, amikor 890 ezer migránst fogadott be Németország.

A kancellár nagylelkűségében bizonyára közrejátszik, hogy a kötelező kvótarendszer elutasítása miatt Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot büntette volna a szociáldemokraták elnöke, Merkel legfőbb választási ellenfele, Martin Schulz. Az SPD kancellárjelöltje választási kampányában azt ígérte, amennyiben őt választják kancellárrá, mindent megtesz majd azért, hogy európai szinten nagyobb szolidaritás alakuljon ki a migránsok segítésében. Szerinte eddig sok tagország kibújt a teherviselés alól, és Németország mögé rejtőzött.

A szolidaritás alapelv, nem mazsolázgathat belőle mindenki a kedve szerint”

– jelentette ki.

A Bild napilap által tegnap közölt legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a CDU/CSU jelenleg is nagy előnnyel vezeti a népszerűségi listát, a szeptember 24-i parlamenti választásokon a szavazatok 37 százalékára számíthat, míg koalíciós társuk, a szociáldemokraták 25 százalékra. Jelenleg a harmadik legerősebb párt a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD), amely 10 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Az uniós kvótarendszer és Németország menekültpolitikáját nézve érdemes megjegyezni, hogy a tavaly Németországba érkezett migránsok több mint 99 százaléka biztonságos országokon haladt át, azaz nem közvetlen veszély elől menekült! Az adatok a német rendőrségtől származnak, amelyeket a Die Welt napilap idézett:

2016-ban a szövetségi rendőrség 903 olyan menedékkérőt regisztrált a német reptereken, akik nem biztonságos származási országból érkeztek Németországba”

A kikötőkben mindössze két ilyen menedékkérőt vettek nyilvántartásba. Berlin tehát megközelítőleg ezer menedékkérelem elbírálásáért lenne felelős a dublini rendelet értelmében, ehelyett 280 ezer, tavaly érkezett migráns sorsáról kell határoznia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére