Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyinék több száz dzsihadistát likvidáltak

Tóth Dalma

2017.08.21. 10:28

Az orosz légierõ több száz terroristával végzett.
MOSZKVA, 10:28

Az orosz légierő több száz terroristával végzett.

Az orosz légierő az Iszlám Állam terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A moszkvai védelmi tárca közleményében az áll, hogy az orosz harci gépek kétszáznál több fegyverest, több mint húsz, nagy kaliberű géppuskával felszerelt terepjárót, páncélozott harcjárművet és harckocsit, illetve lőszerszállító teherautókat likvidált.

A közlemény rámutatott, hogy Deir-ez-Zór tartományban igyekeznek összpontosítani erőiket azok a terroristák, akiket a szíriai hadsereg és az orosz légierő kiszorított Rakka tartomány déli és Homsz tartomány nyugati területeiről.

Az Iszlám Állam az utóbbi időben jelentős veszteségeket szenvedett az orosz légierő által támogatott szíriai hadsereggel, valamint a Washington vezette koalíciós erők támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezettel vívott harcokban.

A minap a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) is arról számolt be, hogy a meghátráló dzsihadisták Deir-ez-Zórba csoportosítják át erőiket.

A szíriai hadsereg következő célpontja ennek a tartománynak a visszaszerzése lesz – adta hírül az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére