Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lesz könnyû dolga Merkelnek

Bokor Gábor

2017.09.26. 20:28

Az Angela Merkel kancellár vezette német Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártja, a bajor CSU kedden bejelentette, hogy a továbbiakban ragaszkodnak ahhoz, hogy kötelezõ megszabni egy felsõ határt az illegális bevándorlók befogadásában, és ebbõl a koalíciós partner nem enged.
BERLIN, 20:28

Az Angela Merkel kancellár vezette német Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártja, a bajor CSU kedden bejelentette, hogy a továbbiakban ragaszkodnak ahhoz, hogy kötelező megszabni egy felső határt az illegális bevándorlók befogadásában, és ebből a koalíciós partner nem enged.

Markus Söder bajor pénzügyminiszter kedden a ZDF országos köztelevíziónak adott interjújában elmondta, nem tudja elképzelni, hogy a CSU aláírna egy koalíciós szerződést, amelyben nem szerepel a migránsok befogadásának korlátozása.

A CSU által javasolt évi 200 ezer fős felső határ gondolatát Angela Merkel elutasítja, és az egyik lehetséges koalíciós társ, a Zöldek pártja is, a CSU-nak viszont ez az egyik alapvető követelése"

– fogalmazott Söder, aki szerint a migránsválság "fundamentális változást" okozott.

A politikus szerint ennek következménye az is, hogy a bevándorlásellenes AfD megerősödött, valamint hogy a CDU/CSU szövetség és a szociáldemokraták is rengeteg szavazót veszítettek. A pénzügyminiszter kifejtette, hogy az AfD szavazóit nem lehet általánosító módon szélsőjobboldalinak minősíteni, hiszen a szavazóik többségében aggódó "kisemberek".

Sokan nem érzik magukat biztonságban, félnek este metróval utazni, a nők pedig félnek egyedül futni, kocogni. Ezeket az aggodalmakat figyelembe kell venni a kormányalakítás során"

– vélekedett a politikus.

A CSU kampányát úgynevezett csúcsjelöltként vezető bajor belügyminiszter, Joachim Herrmann is megerősítette a párt elkötelezettségét a felső határ bevezetése mellett.

Herrmann szerint nincs más lehetőség, kötelező korlátozni a migránsok számát, mivel a németek többsége is ezt akarja.

Horst Seehofer a CDU/CSU közös Bundestag-frakciójának keddi alakuló ülése előtt azt mondta, a testvérpártoknak rendezniük kell soraikat, mielőtt elkezdik a koalíciós egyeztetéseket a liberálisokkal és a Zöldekkel.

Seehofer kijelentette, hogy nagyon bízik a két párt egységében és abban, hogy viták nélkül kezdhetik meg a kormányalakítást.

Ehhez azonban át kell tekinteni a legfontosabb nagy témákat, a bevándorlás, a közbiztonság, az EU-politika, a nyugdíjrendszer, a családpolitika, a lakáshelyzet és az időskori ápolás, gondozás ügyét"

– fogalmazott.

Kedden a szövetségi választási bizottság lefelé módosította a CDU/CSU választási eredményét, az új számítás szerint a pártszövetség nem a szavazatok 33 százalékát, hanem 32,9 százalékát gyűjtötte össze. Ez a CDU/CSU leggyengébb eredménye az 1949-ben szerzett 31 százalék óta.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére