Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Francia anyuka pénzelte az Iszlám Államot

Tóth Dalma

2017.09.29. 12:40

Egy francia anyukát két év börtönbüntetésre ítéltek Párizsban, mert a fián keresztül gyakorlatilag az Iszlám Állam tevékenységét finanszírozta.
PÁRIZS, 12:30

Egy francia anyukát két év börtönbüntetésre ítéltek Párizsban, mert a fián keresztül gyakorlatilag az Iszlám Állam tevékenységét finanszírozta.

Nathalie Haddadi beismerte, hogy pénzt küldött a fiának, Belabbas Bounagának, de azt tagadta, hogy tudta volna, hogy a gyereke mire költi valójában a pénzt. A nő állítólag abban a tudatban élt, hogy fia Malajziában történő gyógykezelését finanszírozza. A bíróságon azonban nem hittek neki – írj a DW.

A bíró szerint Nathalie a tudatában volt annak, hogy a fia arra használta a pénzt, hogy Szíriába utazzon és az Iszlám Állam oldalán harcolhasson.

A segítsége nélkül a fia nem érhette volna el Szíriát ilyen könnyen, és nem harcolhatott volna az Iszlám Állammal. Ön egy terrorszervezetet finanszírozott"

– mondta a bíró.

Bounaga valószínűleg a börtönben radikalizálódhatott 2014 és 2015 között, amikor egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt rácsok mögé került. Haddadi elsőnek arra adott pénzt a fiának, hogy Algériába utazzon az apjához, majd ő onnan továbbállt Malajziába. Haddadi szerint fia 2016-ban meghalt a harcok során Szíriában. A nő összesen 2 800 eurót küldött a gyerekének.

A nőt végül két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Haddadi nem érti, hogyan vádolhatják őt azzal, hogy a terrorizmust finanszírozta, és fellebbezni fog az ítélet ellen.

Bounaga öccsét és legjobb barátját is terrorizmus finanszírozásával vádolják.

A francia belügyminiszter szerint 18 500 francia állampolgár radikalizálódhatott, ami 60 százalékos növekedést jelent két év alatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére