Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Simicskának most már papírja van arról, hogy vállalhatatlanul viselkedett"

888.hu

2017.10.13. 18:58

A Hír TV jogerõsen pert vesztett korábbi mûsorvezetõjével, Földi-Kovács Andreával szemben. A másodfokon eljáró bíróság ugyanis kimondta, a dolgozó azonnali hatállyal felmondhat, amennyiben az õt foglalkoztató médium tulajdonosa olyan magatartást tanúsít, amely a munkavállaló hitelességét sérti.

A műsorvezető azután távozott a Hír Televíziótól, hogy annak tulajdonosa, Simicska Lajos ordenáré módon nyilatkozott számos sajtóorgánumnak a G-napon.

Az első fokon eljáró bíróság még osztotta a nagyvállalkozó jogértelmezését, így a népszerű műsorvezetőt 6,6 millió forint és járulékai megfizetésére kötelezte – írja a Magyar Idők.

A csütörtöki jogerős ítélet azonban kimondta, hogy Simicska Lajos a Hír TV-hez köthető személy, így 2015. februári kijelentéseit követően a munkavállaló jogszerűen élt az azonnali hatályú felmondás jogával. A perbeli versenytilalmi megállapodással kapcsolatban pedig azt állapította meg, hogy a Hír TV Zrt. 2015. március 19. napján kelt írásbeli nyilatkozatában arról tájékoztatta a munkavállalót: konkurenciatilalmi megállapodása a munkáltatóval nem áll fenn, így attól a munkáltató elállt.

Földi-Kovács Andrea a Magyar Időknek azt nyilatkozta, hogy üdvözli az ítéletet. A műsorvezető szerint Simicska Lajosnak most már papírja van arról, hogy vállalhatatlanul viselkedett.

Az ítélet azért is fontos, mert a bíróság lényegében kimondta, hogy saját hitelességünk megvédéséért igenis léphetünk, tehetünk"

– mondta a műsorvezető, aki azóta az Echo TV-hez igazolt.

A perben egyébként a Hír TV-t Nagy Ajtony Csaba ügyvéd képviselte, aki Simicska Lajos unokaöccse, és nem mellesleg az Index.hu-t kiadó zrt. egyik igazgatója.

Nagy Ajtony neve legutóbb akkor bukkant fel, amikor kiderült, hogy ő volt az a „magánszemély”, aki megrendelte a Jobbik politikai üzeneteit tartalmazó, ám névvel nem vállalt plakátokat, amelyeket a kormányhivatal munkatársai eltávolítottak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére