Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a franciák sem tartják be a kvótákat, akkor nekünk miért kellene?

Horváth József György

2017.10.17. 18:28

Franciaország eddig 4700 migránst fogadott be, vagyis alig hatodát a két évvel korábban ígért 30 ezernek, a migránsok uniós tagországok közötti elosztásának mechanizmusa keretében Olaszországból és Görögországból - derült ki a francia bevándorlási hivatal keddi közlésébõl. Hol van ilyenkor a magasságos Európai Bíróság és a Bizottság?
PÁRIZS, 18:28

Franciaország eddig 4700 migránst fogadott be, vagyis alig hatodát a két évvel korábban ígért 30 ezernek, a migránsok uniós tagországok közötti elosztásának mechanizmusa keretében Olaszországból és Görögországból – derült ki a francia bevándorlási hivatal keddi közléséből. Hol van ilyenkor a magasságos Európai Bíróság és a Bizottság?

A hatóság bejelentette, hogy szerdára várják Görögországból a program keretében migránsokat szállító utolsó repülőgépet, amellyel főképp szíriai menedékkérők jönnek.

Párizs a 2015-ben indult EU-program keretében 4300 embert fogadott be görögországi regisztrációs központokból (hotspot), további 377-et Olaszországból. Ezzel Franciaország a befogadó kész uniós tagállamok sorában a második Németországot követően. Francia adatok szerint Németország ugyanebben az időszakban 8700 menekültet vett át Olaszországból és Görögországból.

Unió-szerte a mechanizmus keretében eddig mindössze 29 ezer migránst telepítettek át a tervbe vett 160 ezer helyett.

Ausztria is tiltakozik

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter múlt pénteki nyilatkozatában elutasította, hogy Ausztria újabb menedékkérőket fogadjon be. "Az eddigi kiterheltség tükrében bizonnyal nem leszünk nyitottak további javaslatokra (a kérdésben), egész egyszerűen azért, mert az elosztási mechanizmus Európában nem működik" – hangoztatta a tárcavezető.

Milyen érdekes, hogy ezt a magyar kormány már több mint egy éve megmondta... Európa lassan tanul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére