Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakértõ: azért erõs a Fidesz, mert nem hibázik

Pörge Béla

2017.11.03. 09:28

Farkas Örs politológus az M1 reggeli mûsorában beszélt a kormánypárt növekvõ népszerûségének okairól.

Az elemzőt annak apropóján kérdezték, hogy a Medián felmérése szerint a teljes népességen belül 40 százalékosra, vagyis hat és fél éve nem látott csúcsra nőtt a Fidesz népszerűsége.

A Fidesz erősödésének egyrészt az az oka, hogy az ellenzéki pártok politikája nem kínál vonzó alternatívát, másrészt a kormánypárt nem vét hibát, így azoknak, akik eddig is támogatták, nem kell váltaniuk"

— jelentette ki a politológus, majd hozzátette:

a kormánypárt és az ellenzéki pártok közötti hatalmas különbség (a második Jobbiknak 11 százalékot mért a kutatóintézet) annak tudható be, hogy egyik ellenzéki párt sem volt képes olyan témát felvetni, ami a választókat valóban érdekelte volna. Kizárólag pártpolitikáról, az egymáshoz való viszonyukról beszélnek."

A szakember megfogalmazása szerint amíg az ellenzéki pártok nem találnak kormányzati célokra vonatkozó kommunikációt, nem fognak új támogatókat szerezni.

Farkas Örs arról is beszélt, hogy általános jelenség, hogy egész Európában rosszul szerepelnek a baloldali pártok és azok a többnyire jobboldali pártok erősödtek, akik a migrációval kapcsolatban az államot védő álláspontot képviselnek.

Vagyis a migráció egész Európában befolyásolja a választások eredményét"

— tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére