Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme egy újabb ország, ami tökéletesen megvan migráció nélkül: Japán

Forisek Ádám

2017.11.29. 20:58

Abe Sindzó japán miniszterelnök szerint országának esze ágában sincs több bevándorlót befogadni, és ebbõl nem hajlandóak engedni még az ENSZ menekültügyi intézményének (UNHCR) kedvéért sem.
TOKIÓ, 20:58

Abe Sindzó japán miniszterelnök szerint országának esze ágában sincs több bevándorlót befogadni, és ebből nem hajlandóak engedni még az ENSZ menekültügyi intézményének (UNHCR) kedvéért sem.

A Liberális Demokrata Párt politikusa, Abe Sindzó a közelmúltban egy parlamenti vita során szögezte le, hogy Japánnak esze ágában sincs több migránst befogadni. Mint mondta, a külföldről érkező dolgozókat csak azért engedik be, hogy „Japán gazdasága és infrastruktúrája fenntartható maradjon”.

Japánról el lehet mondani, hogy etnikailag homogén ország: a népesség mindössze két százaléka külföldi származású, bevándorláspolitikája pedig igen szigorú, ami több célt is szolgál:

  • megőrzi Japán kulturális identitását,
  • és alacsonyan tartja a munkanélküliséget.

A szigorú szabályozást öt évvel ezelőtt vezették be, hogy így szűrjék ki a ténylegesen képzett és dolgozni képes munkaerőt a képzetlen és alkalmazkodásra képtelen bevándorlókból. Utóbbiakat elutasítják.

Talán ezért is van az, hogy a 2017-es év első felében mindössze három embert fogadott be Japán, 2016-ban pedig 28-at. Az ENSZ menekültügyi intézménye és annak munkatársa, Filippo Grandi szerint

Japán programja meglehetősen visszafogott: 20-30 menekültet fogadnak be évente. Megkértem a japán kormányt arra, hogy bővítsenek szerepvállalásukon.”

„Visszafogott” bevándorláspolitikája ellenére Japán 18,6 millió dollárral támogatta eddig a rohingyákat, az UNHCR negyedik legnagyobb támogatójának számít. Emellett pedig Japán – akárcsak Magyarország – a világ egyik legbiztonságosabb országának számít.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére