Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lindner: a németek szigorúbb elbánást várnak el a migránsbûnözõkkel szemben

888.hu

2017.12.31. 17:38

Németországnak képesnek kell lennie arra, hogy fiatalkorú migránsokat is kitoloncolhassanak a hatóságok, amennyiben meg tudják találni a szülõföldjén maradt családját - vetette fel a németországi Szabad Demokrata Párt (FDP) vezetõje.
BERLIN, 17:38

Németországnak képesnek kell lennie arra, hogy fiatalkorú migránsokat is kitoloncolhassanak a hatóságok, amennyiben meg tudják találni a szülőföldjén maradt családját – vetette fel a németországi Szabad Demokrata Párt (FDP) vezetője.

Christian Lindner egy nagy port kavart ügy kapcsán fejtette ki az álláspontját. Az FDP vezetője felelevenítette azt az e héten történt, rengeteg vitát kiváltó esetet, amelyben egy fiatal migráns halálra szurkált egy 15 éves német lányt. A szerdán történt tragédia után nem sokkal derült ki, hogy a migráns a lány exe volt. A szintén 15 éves afgán gyilkos 2016-ban érkezett Németországba.

Lindner azt mondta az eset kapcsán, hogy a hatóságoknak jogukban kellene, hogy álljon, hogy kitoloncolhassanak kiskorúakat is Németországból. Főként azokat, akik nem akarnak tanulni és állandóan problémát okoznak. Ezeket a fiatal migránsokat akkor kellene kitoloncolni, ha a szülőföldjükön azonosítani tudnák a családjukat – írja a Reuters.

Ez azért is fontos lenne, mert a meggyilkolt lány már napokkal korábban jelezte a hatóságok felé, hogy az afgán fiú zaklatja, miután szakított vele, sőt meg is fenyegette. A hatóságok azonban tehetetlenek voltak.

Németországban a szabad demokraták– akárcsak kimúlt hazai névrokonuk – liberális nézeteket képviselnek. Az SZDSZ-től eltérően azonban nem csak a lopásban érdekeltek, főként piacpárti, a vállalkozásokat támogató politikát vallanak magukénak, és emellett bevándorlásellenesek. Ez az egyik magyarázata annak, hogy Merkellel végül nem tudtak koalíciót kötni.

A déli határ lezárásával egyre kevesebb fiatalkorú migráns érkezik Németországba. 2015-ben még 22 255, 2016-ban 35 939, ám 2017-ben már csak 8 107-en érkeztek a szövetségi bevándorlási hivatal (BAMF) szerint.

A fiatal lány halála felkavarta a kedélyeket Németországban, főként azért is, mert közeledik a szilveszter este, és a németek rettegnek attól, hogy nehogy megismétlődjön a rossz emlékű 2015-ös kölni "buli", amikor a migránsok hordákba verődve a város főterén csapatosan molesztálták a nőket.

Az interjúban Lindner ismét – immár többedszerre – elítélte Angela Merkel 2015-ös határnyitását.

Az országunk csak akkor maradhat toleráns és nyitott a világra, ha az az állampolgárai hagyatkozhatnak a jogrendszerre bármikor bárhol"

– mondta az FDP elnöke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére