Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Puigdemontnak döntenie kell: külföldrõl nem lehet elnök

Bokor Gábor

2018.01.28. 10:28

A spanyol alkotmánybíróság úgy határozott, hogy a Brüsszelbe menekült katalán elnök nem vezetheti onnan az országot. Így döntéskényszerbe került a politikus, vagy elnök lesz és akkor Spanyolországba utazva vállalnia kell korábbi tetteinek következményeit, vagy marad a belga fõvárosban, akkor azonban már nem vezetheti Katalóniát.
BARCELONA/BRÜSSZEL, 10:28

A spanyol alkotmánybíróság úgy határozott, hogy a Brüsszelbe menekült katalán elnök nem vezetheti onnan az országot. Így döntéskényszerbe került a politikus, vagy elnök lesz és akkor Spanyolországba utazva vállalnia kell korábbi tetteinek következményeit, vagy marad a belga fővárosban, akkor azonban már nem vezetheti Katalóniát. 

Az alkotmánybíróság döntése értelmében Carles Puigdemont csak személyesen lehet jelen a parlament ülésén, hogy ott beiktassák, bár a volt katalán elnök támogatói szerint a politikus Skype-on keresztül is képes irányítani az országot. Korábban a madridi kormány fordult az alkotmánybírósághoz, ugyanis szerintük olyan ember nem vezethet autonóm térséget, aki ellen körözés van érvényben, és aki menekül az igazságszolgáltatás elől.

Puigdemont már hónapok óta Brüsszelben van, hogy így kerülje el a spanyol igazságszolgáltatást, ugyanis a függetlenedési folyamatok után lázadással, zendüléssel és hűtlen kezeléssel vádolták meg.

A decemberi választások után Puigdemont lett az egyedüli elnökjelölt, a katalán parlament a tervek szerint kedden választaná meg, addig van ideje gondolkodni a korábbi elnöknek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére