Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Bécs-Budapest szuperexpressz átszáguld Európán

Horváth József György

2018.01.30. 15:31

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Sebastian Kurz osztrák kancellár közös sajtótájékoztatója Bécsbõl.

Sebastian Kurz osztrák kancellár szívből megköszönte a beszélgetést Orbán Viktornak, és kijelentette, hogy Ausztria számára Magyarország nemcsak egyszerű szomszéd, hanem fontos szomszéd és fontos gazdasági kapcsolatokat ápolnak egymással. A két ország közötti kereskedelmi volumen évi 8 milliárd euró, ami Ausztriát a harmadik legnagyobb beruházóvá teszi Magyarországon.

Kurz szerint az elmúlt években az unión belüli feszültségek igencsak megnövekedtek. A feszültségeknek a középpontjában a bevándorlás áll.

Ausztria célja, hogy hídépítő legyen a V4-ek és a nyugat-európai országok között"

– jelentette ki Kurz, aki hozzátette: Ausztria célja, hogy az uniós tagállamok együttműködjenek és csökkenjenek a feszültségek.

Az unió központi fontosságú feladata, hogy megállítsuk az illegális migrációt"

– emelte ki a kancellár, majd hozzátette, hogy a központi elosztás rendszere nem működik, az uniós államok feladata pedig, hogy Európában a biztonságot megvédjük. Megjegyezte: osztrák rendőrökkel támogatják a magyar és az uniós külső határok védelmét.

Mi, államok döntsük el, ki vándorolhat be Európába"

– emelte ki Kurz.

Az atomenergiával kapcsolatban Kurz megjegyezte, hogy Ausztria az Európai Bíróságon támadja meg a Paks II beruházást, mert Ausztriának régóta az az álláspontja az EU-ban és a világban, hogy az atomenergia veszélyes erőforrás.

Kurz ugyanakkor kiemelte Magyarországgal kapcsolatban:

Európai szinten egy irányba megyünk."

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy régóta ismerik egymást Kurz kancellárral.

A közös alapok azok megvannak, politikai barátság és közös szimpátia"

A miniszterelnök szerint a magyarok úgy látják a jövőt, hogy Európában komoly átrendeződés zajlik. Példaként említette, hogy a britek elhagyják az uniót, a V4-ek pedig folyamatosan erősödnek, Magyarország egyre inkább az unió gazdasági motorjává válik.

Orbán Viktor elmondta: Magyarország érdekelt a balkáni bővítés irányában.

A következő 10 évben erősíteni kell a közép-európai régiót"

– emelte ki a miniszterelnök, majd hozzátette: Ausztria érti a V4-eket és Nyugat-Európát is.

Amit Ausztria kijelölt, hogy híd legyen a nyugati országok és a V4-ek között, az kedvező Magyarország számára. Magyarország pedig hídfő ebben a folyamatban"

– emelte ki Orbán Viktor, aki szerint a jövőt meg is kell védeni.

A legnagyobb fenyegetés a jövőre nézve a népvándorlás"

– emelte ki, és megjegyezte, hogy az illegális migráció megállításában Ausztria Magyarországnak nemcsak jó barátja, de jó partnere is volt.

Együtt tettünk azért, hogy a migráció balkáni útvonalát lezárjuk"

Orbán Viktor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jövőt meg kell védeni, így a keresztény kultúrát és életformát is meg kell védeni. Ez az identitás fontos, Európában nincs szükség párhuzamos társadalmakra. Hozzátette: ezzel kapcsolatban az ENSZ szintjén is komoly vita várható. A V4-ek úgy döntöttek, aktívan részt vesznek majd a vitában.

A menekültpolitika középpontjába is a határvédelmet kell állítani"

– mondta Orbán, aki szerint Ausztria és Magyarország egyetért abban, hogy a kvóta nem megoldás, akik törvénytelenül érkeztek, nem maradhatnak. Kiemelte: Magyarország nem fogad be illegális migránsokat.

Az atomerőmű kérdése nem magyar-osztrák vita"

– emlékeztetett arra, hogy a briteket is megtámadta a bíróságon Ausztria.

A családtámogatással kapcsolatban megjegyezte: legyen fair elbánásban részük azoknak a magyaroknak, akik Ausztriában élnek, ha vita van, akkor azt ne osztrák-magyar vitának tekintsük, hanem uniós jogértelmezési vita legyen.

A miniszterelnök kiemelte: Ausztria az egyik legfontosabb befektető, 70 ezer magyar család keresi így a kenyerét. Szerinte mindkét fél kölcsönösen profitál az együttműködésből.

A találkozón természetesen nem maradt el a balliberális sajtó sivalkodása sem. Az ORF1 munkatársa cinikusan az illiberális demokráciáról kérdezte a magyar miniszterelnököt.

A kérdésre válaszolva Orbán Viktor megjegyezte, hogy vannak, akik úgy gondolják, ha a liberálisok nincsenek a kormányban, akkor vége a demokráciának, de szerinte ez nem így van. 

A jelző nélküli demokrácia a legjobb demokrácia"

– mondta a miniszterelnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére