Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Na, vajon mitõl rettegnek leginkább a németek?

Sümeghi Lóránt

2018.02.15. 21:58

Valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva a terrorveszély okozza a legnagyobb aggodalmat a német társadalomban egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint.
BERLIN, 21:58

Valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva a terrorveszély okozza a legnagyobb aggodalmat a német társadalomban egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint.

Az Allensbach kutatóintézet felmérése szerint az aggodalmat okozó tényezők listáján – a tavalyi évhez hasonlóan – továbbra is a terrorveszély áll az első helyen. A második helyen az erőszakos bűncselekmények állnak, harmadikként pedig a betörés és a lopás szerepel. A jövőt illetően a legtöbben az időskori szegénységtől és a természeti katasztrófáktól tartanak, ez a németek 77 százalékára, illetve 47 százalékára jellemző.

Az országot kívülről fenyegető veszélyek rangsorát továbbra is az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezeti.

Annak ellenére, hogy a dzsihadista szervezet veszít befolyásából a Közel-Keleten, a németek 74 százaléka aggódik tevékenységük miatt. A második helyen az észak-koreai válság áll, a németek 48 százaléka tart attól, hogy a válság veszélybe sodorhatja hazájukat. A világ békéjét fenyegető tényezők között is Észak-Korea áll az első helyen, 73 százalékkal. A második helyen az Egyesült Államok áll: a németek 40 százaléka érzi úgy, hogy onnan fenyegeti a legnagyobb veszély a nemzetközi közösséget. 

Érdekesség, hogy ebben az Egyesült Államok megelőzi Iránt, Törökországot, Szíriát, Oroszországot és Izraelt.

A németek Amerikához fűződő ellentmondásos viszonyát mutatja, hogy 41 százalékuk éppen az Egyesült Államokat nevezte Németország legfontosabb katonai szövetségesének. Utána Franciaország következik, 37 százalékkal. Más ország nincs, amelyet a németek számottevő része fontos katonai szövetségesnek tekintene.

Az Egyesült Államok megítélésében eltérés mutatkozik az ország keleti és nyugati része között. Míg a keleti tartományokban, a volt NDK területén nagyjából minden második ember úgy érzi, hogy Washington jelentheti a legnagyobb fenyegetést a következő években, a nyugati tartományokban 38 százalék ez az arány.


Az MTI megjegyzi, a felmérést január első felében végezték 1200 ember megkérdezésével. Az adatok a 16 éven felüli lakosságra nézve reprezentatívak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére