Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ szerint Észak-Írország életpárti politikája nõkkel szembeni erõszakot szül

Forisek Ádám

2018.02.24. 11:55

Az ENSZ nõjogi bizottsága elképesztõ érvekkel szállt bele Észak-Írország abortuszellenes törvénykezésébe.
BELFAST, 11:55

Az ENSZ nőjogi bizottsága elképesztő érvekkel szállt bele Észak-Írország abortuszellenes törvénykezésébe.

Bár Észak-Írország és déli szomszédja között a viszony még mindig nem mondható felhősnek, az abortuszellenesség az egyik olyan téma, amelyben észak és dél is egyetért.

Írország például régóta az ENSZ célkeresztjében van szigorú abortuszellenessége miatt, és most az északi szomszédot is kritikával illették. Észak-Írország ugyanis az Egyesült Királyság többi tagállamától eltérően következetesen életpárti álláspontot képvisel.

Az ENSZ nőkkel szembeni diszkrimináció valamennyi formájának felszámolásával foglalkozó bizottsága (CEDAW) álláspontja szerint Észak-Írország női jogokat sért meg azzal, hogy korlátozza az abortuszhoz való hozzáférést.

 

A bizottság szóvivője szerint az abortusz lehetőségének megtagadása „nőkkel szembeni erőszakot eredményez”, amely kínzás vagy kegyetlen bánásmód formájában ölthet testet. Az ENSZ korábban a Vatikánnal szemben is alkalmazott hasonló érvelést, „pszichológiai tortúrának” bélyegezve az életpártiságot. 

Az ügy egyik nagy szószólója egy bizonyos Grainne Teggart, a Soroshoz köthető Amnesty International munkatársa, aki szerint Westminsteren keresztül kellene nyomást gyakorolni Észak-Írországra, és így biztosítsák az "emberi jogok" zökkenőmentes alkalmazását az országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére