Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Czeglédy Csaba az MSZP és a DK pénztárnoka

Nagy Gábor

2018.03.05. 15:27

Budai Gyula hétfõn az MSZP és a DK közös titkos pénztárnokának nevezte a többmilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát.

Budai úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc hétfőn is rohant Czeglédy Csabához. A DK elnöke hétfő délelőtt a Szegedi Járásbíróság épülete előtt nyilatkozott, ahol a Czeglédy előzetes letartóztatása ügyében dönt a nyomozási bíró.

Czeglédy Csaba a Gyurcsány-párt és az MSZP közös titkos pénztárnoka. Teljesen egyértelmű, hogy ezért védelmezik őt, ezért tesznek meg mindent, hogy kikerüljön az előzetesből, és hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól az ellene indult büntetőeljárásban"

– mondta a kormánypárti politikus. Szerinte ezért gyűjtöttek neki ajánlásokat is és akarták a mentelmi jog mögé bújtatva kihozni az előzetes letartóztatásból.

Vajon miért fontos és nélkülözhetetlen Czeglédy Gyurcsány Ferencnek és a szocialista pártnak? – tette fel a kérdést a politikus.

Budai később ismét felszólította a DK elnökét, hogy adjon választ arra, miről egyeztetett Czeglédy Csabával. Molnár Gyulát (MSZP-elnököt) és Karácsony Gergelyt (a maffiabaloldal miniszterelnök-jelöltjét) pedig arra hívta fel, hogy nyilatkozzanak arról, hol, mikor találkoztak Czeglédyvel.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt csütörtökön engedték ki a börtönből, mivel képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását.

Czeglédy Csabát és társait azzal gyanúsítják, hogy összesen 3,3 milliárd forintnyi áfát és személyi jövedelemadót nem fizettek meg az államnak. A politikus cége, a Human Operator Zrt. diákokat közvetített ki különböző munkahelyekre, és több ezer fiatalnak adós maradt a munkabérrel. Kiderült, hogy olykor pártmunkára is befogták a fiatalokat.

Budai Gyulát a tájékoztatón megkérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint az LMP-s Demeter Márta "több szálon is kapcsolatba hozható" a Heves megye 1-es választókerületében független képviselőjelöltként induló, korábban több bűncselekményt is elkövető Vámos Csabával. A Fidesz politikusa úgy reagált: ha a hír igaz, meg kell vizsgálni, hogy milyen kapcsolat van Demeter Márta és Vámos Csaba között.

Az LMP háza táján sincs valami teljes mértékben rendben"

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére