Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyol civilek kiakadtak, mert az olaszok lefoglalták a migránsmentõ hajójukat

Tóth Dalma

2018.03.20. 22:30

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították õket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.
BARCELONA, 22:30

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították őket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.

A Proactiva Open Arms (POA) spanyol NGO mentőhajója 216 migránssal kötött ki szombaton a szicíliai Pozzallo kikötőjében. Az olasz hatóságok lefoglalták a civilek migránsmentő hajóját, mivel az illegális bevándorlókat nem akarták átadni a líbiai hatóságoknak. A hajó lefoglalását Carmelo Zuccaro szicíliai ügyész rendelte el. Carmelo korábban széles körű vizsgálatot sürgetett, hogy kimutassák az egyes szervezetek és az embercsempészek közötti feltételezett kapcsolatot.

A spanyol szervezet kiakadt azon, hogy az olaszok lefoglalták a hajójukat. Szerintük ezzel a humanitárius akciójuk került veszélybe.

A Proactiva Open Arms 2017-ben kezdte munkásságát, azóta már több mint 5 ezer migránst szállított a partokra.

Oscar Camps, a Proactiva Open Arms vezetője szerint az olaszok ezzel csak azt érték el, hogy a szolidaritást bűncselekménnyé minősítették. Egy humanitárius szervezet tengeren történő beavatkozását akadályozták meg – tette hozzá

Végre egy olasz ügyész gátat szab az embercsempészetnek – közölte Matteo Salvini, a választásokon legtöbb szavazatot kapott párt, az Északi Liga vezetője. Salvini korábban is hangsúlyozta, hogy irányváltásra van szükség az unió migrációs politikáját illetően, mivel Itália nem válhat menekülttáborrá.

2016-ban egész évben több mint 181 ezren érkeztek Olaszországba, 2017-ben pedig 127 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be a migránsok.

A Bild am Sonntag című vasárnapi német lap biztonsági forrásokra hivatkozva korábban arról számolt be, hogy a Földközi-tenger észak-afrikai partvidékén 1,45 millió ember várakozik arra, hogy átkelhessen Európába. A La Repubblica című olasz napilap is arról számolt be év elején, hogy mintegy egymillió ember áll készen az észak-afrikai országban arra, hogy útra keljen Európába. Ezért az olasz belügyminisztérium attól tart, hogy a 2017 második felében tapasztalt jelentős csökkenés után ismét nagymértékben emelkedhet a Líbiából Olaszországba érkező migránsok száma.

A legóvatosabb felmérések szerint is 500 ezer illegális bevándorló tartózkodik Olaszországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére