Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Míg Brüsszel minket támad, az Európai Bíróság rábólintott a migránsok további betelepítésére

Forisek Ádám

2018.04.12. 13:48

Úgy tûnik, a Sargentini-jelentés a sajtó figyelmét volt hivatott elterelni, a háttérben ugyanis kvázi rábólintottak a migránsok családegyesítésére.
BRÜSSZEL, 13:48

Úgy tűnik, a Sargentini-jelentés a sajtó figyelmét volt hivatott elterelni, a háttérben ugyanis kvázi rábólintottak a migránsok családegyesítésére.

A Deutsche Welle az Európai Bíróság csütörtöki határozatáról ír, amelynek értelmében az unióba érkező fiatalkorúaknak joga van a családegyesítéshez – még akkor is, ha menekültstátuszuk vizsgálata közben betöltik 18. életévüket.

Az ügyet egy eritreai bevándorló robbantotta ki, aki menedéket kapott Hollandiában, ám a procedúra alatt 18 éves lett, így a holland hatóságok úgy döntöttek, nem kérvényezheti a családegyesítést.

Ez a határozat több tízezer olyan migránst érinthet, akik jelenleg az Európai Unión belül tartózkodnak.

Egyedül Németországban több tízezerre rúghat azon migránsok száma, akik jogosultakká váltak a családegyesítésre. A hivatalos német adatok szerint 2015 januárja és 2017 októbere között 66 300 kíséret nélküli fiatalkorú érkezett Németországba.

Ha egy migráns jogosulttá válik a családegyesítésre, jöhet a házastársa és a gyerekei, ha pedig még mindig fiatalkorú, akkor a testvérei és szülei is.

Az ügy elsősorban Angela Merkelnek jelenthet óriási gondot. A migráció felelőtlen kezelése után ugyanis a konzervatívok (így például Horst Seehofer) a családegyesítés ellenzésével próbálják legalább valamennyire korában tartani a helyzetet Németországban. Ezzel ellentétben a szociáldemokraták még tovább liberalizálnák a német menekültpolitikát, az Európai Bíróság döntése nyomán elképzelhető, hogy felbomolhat az így is eléggé törékeny nagykoalíció.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére