Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Czeglédy Csaba búcsút inthet mandátumának

Bokor Gábor

2018.04.20. 07:11

A szombathelyi választókerületben idõközi voksolás lesz.

Czeglédy Csaba elveszti mandátumát, ugyanis július 5-éig érvényes előzetes letartóztatása, amit tovább lehet hosszabbítani. Ez azzal jár, hogy nem lehet önkormányzati képviselő Szombathelyen.

Az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt színeiben 2014 őszén mandátumot szerző politikusnak képviselői jogosultsága megszűnik, amennyiben letelik az első, a 2017. június 15-i kihagyott testületi ülést követő egy év anélkül, hogy megjelenik az önkormányzatnál – írja a Magyar Idők.

Az önkormányzati törvény kimondja, ha valaki nem képviseli a választókat és nem jár be az ülésekre egy éven át, akkor nem kell vizsgálni a távollét okát, a politikus elveszíti a mandátumát.

Czeglédy tavaly nyáron került előzetesbe, miután az MSZP-t, a DK-t, Gyurcsányt és Botkát is képviselő politikus-jogász előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte.

A képviselő már nem vehetett részt a másnapi testületi ülésen.

A helyi választási bizottságnak június ­15-ét követően auto­matikusan, 120 napon belül ki kell írnia az időközi választásokat Szombathely 5. számú választókerületében. A győztes jelölt 2019 ­őszéig tölthetné be mandátumát.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A 2011 és 2017 között Czeglédy vezetésével létrehozott céghálózat, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott,  6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére