Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: gyorsan lesz új kormányunk, ez az ország érdeke

Forisek Ádám

2018.04.20. 08:22

A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában beszélt a választásokról, a magyar kormányra váró feladatoktól és a jövõrõl.

Zsinórban harmadszor szerzett kétharmadot a Fidesz-KDNP az országgyűlési választásokon. Orbán Viktor szerint mindez arról árulkodik, hogy a választópolgárok elsöprő többsége és az ország vezetői egy húron pendülnek Magyarország legfontosabb kérdéseivel kapcsolatban.

A választások eredménye egy óriási felhatalmazást ad a kormánypártoknak, köszönettel tartozunk a magyar embereknek.”

Orbán Viktor ugyanakkor figyelmeztetett: Soros György és a szervezetei nem fogják elfogadni a választások eredményét.

A gondolkodásmódjuk új utakat fog találni, vannak olyan spekulánsok, akik nyerészkedni akarnak Magyarországon, és bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot.”

A miniszterelnök elmondta: a következő évtized legfontosabb kérdése a bevándorlás lesz. Az ENSZ egy bevándorláspárti álláspontra helyezkedik, a magyar emberek azonban máshogy gondolkodnak erről, ezt a választások eredménye is tanúsítja.

A kormányfő a kormányalakítással kapcsolatban leszögezte: „ami bevált, azt nem kell megváltoztatni”, tehát új minisztériumokra nem kell számítani. Ehelyett központi részen lesznek átalakítások, erről komoly tárgyalások folytak az elmúlt napokban, amelyek a hétvégén is tartani fognak.

Ami viszont fontos Orbán Viktor szerint, hogy gyorsan jöjjön létre az új kormány, hiszen az egész ország ebben érdekelt. A tervek szerint még a nyár előtt nyilvánosságra kerül a 2019-es évre vonatkozó költségvetés. Ez jelenti a stabilitást, a kiszámíthatóságot.

Kijelenthető, hogy Varga Mihály marad a nemzetgazdasági miniszter, Orbán Viktor továbbra is számít a munkájára.
A legfontosabb ügy: a demográfia

A rádióinterjúban a miniszterelnök beszélt arról is, mire helyezi a hangsúlyt a magyar kormány a következő időszakban, ez pedig a demográfia.

Szeretnék egy átfogó megállapodást kötni a magyar nőkkel, a demográfia ugyanis rajtuk áll vagy bukik.”

Ezalatt természetesen a gyerekvállalást, családalapítást kell érteni, amely bár személyes ügy a miniszterelnök szerint, ugyanakkor mégis messzemenő hatásai vannak a közösségre nézve. Arra kell összpontosítani, hogy miképp mehetne a gyereknevelés és a család egyben tartása még könnyebben. A nőkkel való „megállapodás” jelentheti a legfontosabb lépést aziránt, hogy a magyar jövőt a hosszú távú tervezhetőség jellemezze.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére