Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurz: ideje lenne elfelejteni a migránsok kvóták szerinti szétosztását

Bertha László

2018.05.27. 09:55

A Frontex határõreinek afrikai bevetésével kellene megakadályozni a migránsok Európába jutását; a kvóták szerinti szétosztást pedig ideje elfelejteni - jelentette ki Sebastian Kurz.

Az osztrák kancellár a Welt am Sonntag című német lapnak nyilatkozva elmondta, hogy az európai uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) felhatalmazása lehetővé tenné, hogy

a helyi kormányok engedélyével harmadik államok területén működhessen.”

Kurz szerint ezzel a felhatalmazással, valamint a Frontex mielőbbi bővítésével hatékonyabban meg lehetne állítani az illegális bevándorlók Európába áramlását. A kancellár szerint a 2027-es céldátum 10 ezer Frontex-alkalmazott foglalkoztatására már „túl késő” lenne.

Ennek jóval gyorsabban meg kell történnie, ha a jövőben meg akarjuk akadályozni az illegális bevándorlást”

– jelentette ki, majd hozzátette, hogy

az illegális bevándorlókat az uniós külső határokon kell megállítaniuk, ellátniuk, és ideális esetben haladéktalanul visszaküldeniük hazájukba vagy egy tranzitállamba.”

Sebastian Kurz emellett az interjúban is megerősítette azon álláspontját, hogy a migránsok uniós tagállamok közötti szétosztásáról szóló vitát ideje befejezni, ugyanis semmilyen realitása nincs annak, hogy egyezség szülessen a kérdésben.

Nem látom, hogy Ausztria hozzájárulását adná menekültkvótákhoz, különösen, ha ezek nem veszik figyelembe a korábbi évek bevándorlását”

– mondta a 31 éves kancellár a német lapnak, aki az interjúban az új költségvetés kapcsán arra is utalást tett, hogy korábbi követelései ellenére meg tudna békélni egy nagyobb uniós költségvetéssel.

A közelgő – júliusban kezdődő – osztrák soros uniós elnökségről szólva Kurz kiemelte, hogy Ausztria erőfeszítéseket fog tenni az Európai Unión belüli feszültségek leépítésére, hidakat akar építeni kelet és délkelet felé.

Az uniós külső határok védelmére, a belbiztonságra, valamint a terrorizmus és radikalizálódás elleni küzdelemre helyezzük a hangsúlyt”

– fogalmazott Kurz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére