Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar fegyvereket kapnak a magyar katonák

Bertha László

2018.06.04. 19:33

Újraindulhat Magyarországon a kézifegyvergyártás, licensz alapján külföldön bevált fegyvernemek összeszerelése történhet Magyarországon a közeljövõben.

A negyedik Orbán-kormány honvédelmi minisztere, Benkő Tibor már korábban bejelentette, hogy 2024-re megduplázódik a honvédelemre fordított költségvetés összege, valamint a tervek szerint újraindulhat a magyar fegyvergyártás is. A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében modernizálják a műszaki eszközöket, a fegyverrendszereket. A NATO-nak tett szövetségesi vállalás alapján pedig 2024-re el kell érni a GDP-arányos 2 százalékos ráfordítást.

Ennek kapcsán a Kossuth Rádióban a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Szabó István arról beszélt, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program komplex irányt szabott a magyar honvédésnek, ebben a haderőfejlesztési rész a haditechnikai technológiai fejlesztéseket tartalmazza, amelyeket nemzetközi együttműködésben próbálunk megvalósítani.

Magyarországon nagy hagyományai vannak a fegyvergyártásnak, de úgy gondoltuk, hogy már külföldön bevált kézifegyverek gyártásával szeretnénk felfuttatni a fegyvergyártást”

 – jelentette ki az államtitkár, aki azt is hozzátette, hogy az állami forrásokból létrejövő gyártókapacitás kialakításával a Magyar Honvédség jövőbeli igényeit elégítenék ki, de akár a külföldi piacokon is megjelenhetünk.

Szabó István az interjúban leszögezte, hogy nem rosszak a Magyar Honvédség által használt fegyverek, az idő azonban eljárt felettük, a technológiai fejlődésnek pedig meg kell jelennie a katonák fegyverzetében, ezt szeretnénk modern, minden követelményeknek megfelelő fegyverekkel pótolni.

Arról is szó esett továbbá, hogy Magyar Honvédség fejlesztéseket tervez a kibertámadások elleni védekezés megerősítésre is. Nemcsak honvédségi feladatról van szó, hanem az egész országra kiterjedő védekezésről. Szabó István elismerte, hogy a Magyar Honvédségen belül nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges szakembergárda, akiket a civil szférából kell megszólítani. Ennek anyagi vonzatáról elmondta, hogy igazodni kell a versenypiaci körülményekhez, és megteremteni azokat a feltételeket, hogy a szakembereket meg tudják fizetni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére