Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svédek megint szembemennek a forgalommal

Bokor Gábor

2018.06.08. 09:45

Amennyiben a szülõ úgy dönt, hogy a gyerekének az iskolában is viselnie kell a muszlim fejkendõt, akkor a svéd iskolák ezt kötelesek elfogadni. Ezzel szemben a norvégok már tiltják a fátylat az oktatási intézményekben.
STOCKHOLM, 09:45

Amennyiben a szülő úgy dönt, hogy a gyerekének az iskolában is viselnie kell a muszlim fejkendőt, akkor a svéd iskolák ezt kötelesek elfogadni. Ezzel szemben a norvégok már tiltják a fátylat az oktatási intézményekben.

A svéd – píszíül "érzékeny területnek" nevezett – no-go zónákban működő iskolák arra kötelezhetik a diákokat, hogy az ott-tartózkodásuk alatt is hordják az iszlám vallás által előírt fejkendőt, amennyiben a szülők erre megkérik őket.

A Göteborgs Posten közzétett egy jelentést, mely szerint azokban a negyedekben, amelyekben nagy számban élnek bevándorlók, alapvetően megváltozhat az iskolai magatartási kódex. Ennek előszele az volt, hogy meg kellett engedni egy kislánynak, hogy videohívást kezdeményezzen a szüleivel az órán, hogy bebizonyítsa, az osztályteremben is hordja a fejkendőt.

Gustav Fridolin zöldpárti oktatási miniszter elmondta, hogy az öltözködés egyéni döntés, az iskola nem szabhatja meg, és nem bírálhatja felül azt, hogy a szülők milyen ruhában engedi el az oktatási intézménybe a tanulót.

Norvégiában eközben kikeltek az ellen, hogy a tanteremben az egész arcot eltakaró fejkendőben lehessen ülni és elfogadtak egy törvényt, amiben betiltják a burkát az osztályteremben. A jövőben a dánokhoz hasonlóan a közösségi terekről is ki akarják tiltani a burkát és a nikábot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére