Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Babis bekeményít: ha Berlin és Bécs lezárja határait, Prága is ezt fogja tenni

Forisek Ádám

2018.06.22. 19:30

Andrej Babis cseh miniszterelnök újságíróknak beszélt errõl az ország biztonsági tanácsának ülése elõtt.

A cseh kormányfő MTI által szemlézett nyilatkozata szerint a biztonsági tanács ülésén azt szeretné megtudni az illetékesektől, milyen mértékben van Csehország felkészülve egy ilyen helyzetre.

A cseh határ ellenőrzését a rendőröknek, vámosoknak, esetleg a katonáknak kellene biztosítaniuk, ám a miniszterelnök bízik abban, hogy erre végül is nem lesz szükség. A biztonsági tanács ülése időközben már befejeződött, de annak tartalmáról, illetve a tanácskozás eredményéről semmiféle közleményt nem adtak ki.

A probléma Babis szerint a németországi belpolitikai helyzet, konkrétan a migrációs probléma megoldásáról szóló, Angela Merkel kancellár (CDU) és Horst Seehofer belügyminiszter (CSU) között kialakult vita következménye.

A cseh kormányfő megjegyezte: Sebastian Kurz osztrák kancellár csütörtökön Budapesten a visegrádi országok miniszterelnökeivel megtartott találkozón jelezte, hogy amennyiben Németország elkezdi a migránsok visszaküldését határairól, Ausztria is hasonlóan fog eljárni. Erre a helyzetre Csehországnak reagálnia kellene, és Babis azt mondta: ugyanolyan intézkedéseket fognak bevezetni, mint a németek és az osztrákok.

Emlékeztetett: Csehország azt szeretné, ha Európa a kontinensen kívül hozna létre gyűjtőtáborokat a bevándorlók számára. Az Európai Unió déli államait, amelyekre a legnagyobb migrációs nyomás nehezedik, a többi tagállamnak segítenie kellene.

Csehországot eddig a migrációs probléma gyakorlatilag nem érintette. A migrációs útvonalak elkerülik az országot, és a migránsok nem mutattak érdeklődést a Csehországban való letelepedés iránt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére