Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden Salvinirõl szól Olaszországban

Nagy Gábor

2018.07.20. 21:48

Elképesztõ energiákat fordítanak arra a balliberális politikai erõk, migránssimogató "álcivilek", hogy befeketítsék az ország bevándorlásellenes belügyminiszterét, Matteo Salvinit.

Legutóbb csütörtökön, a belügyi tárca épülete előtt tüntettek „civilek”, akik kezüket feltartva, tenyerüket vörösre festve próbálták jelezni a sajtó és a világ felé, hogy Salvini kezéhez vér tapad azért, mert egy korábbi mentési akcióban (július 16-án) a Földközi-tengeren menekültek vesztették életüket. Bár az akciót nem az olasz, hanem a líbiai hatóságok hajtották végre, ez mit sem érdekelte az emberi jogi tüntetőket, és szokás szerint a jobboldali tárcavezetőre kenték a szomorú történetet.

Szomráky Béla Olaszország-szakértő a közrádió műsorában elmondta, hogy az előző kormányzatok alatt egyszer sem vonultak utcára a „civilek”, hogy „menekültek” fulladnak a tengerbe. Mint mondta, az Öt Csillag Mozgalom és a Liga közös kormányzása előtt 1431 ember fulladt a vízbe, de ha az elmúlt 15 évet nézzük, akkor ez a szám már 34 ezer emberre duzzadt.

Azonban nem csak a folyamatos olasz és nemzetközi sivalkodás jelzi, hogy gyakorlatilag a teljes politikai közbeszéd a Liga elnökéről szól. Salvini üzenetei, hogy egyrészt az illegális bevándorlókat ki kell toloncolni Olaszországból, másrészt, hogy minél kevesebben indulnak el Líbiából Európa felé, annál kevesebben halnak meg a Földközi-tengeren, szép lassan kiveszi a szelet a szövetséges M5S vitorlájából. Mint Szomráky fogalmazott:

A közbeszédet immár Salvini határozza meg.

Bár a Liga elsőszámú politikusának nehéz a dolga, hiszen pártja mellett ott van az M5S, amely egy olyan mozgalom, amely nem rendelkezik koherens ideológiával, rendkívül színes a szavazói bázisa, ennek ellenére Salvini konzisztensen ragaszkodik a bevándorlásellenes retorikához, és ezt a választók is értékelik. Egyes felmérések szerint pedig a Liga már be is előzte az M5S-t.

Nagy kérdés azonban, hogy meddig állja a sarat ez a kormányzat. A brüsszeli migránssimogatóknak egyelőre jobb, hogy ez a „vegyes felvágott” van hatalmon Olaszországban, mert mint Szomráky fogalmazott:

ha új választások kiírására kerülne sor, akkor azt a jobbközép – élén a Salvini-féle Ligával – megnyerné, és egy sokkal határozottabb, belső ellentmondásoktól nem szétfeszített kormányzat venné a kezébe az irányítást."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére