Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svédországban egy migránsnak sikerült évente 4 millió forintnyi segélyhez hozzájutnia úgy, hogy egyébként Irakban él

Vincze Viktor Attila

2018.08.07. 08:48

A svéd állam által a migránsoknak nyújtott rendkívül bõkezû támogatásokat nem mindegyik bevándorló költi valójában a svédországi letelepedésre, beilleszkedésre. Egy "élelmes" iraki csaló például négy év alatt 16 millió forintnyi segélyt kapott a svéd államtól, miközben arra nem lett volna jogosult, mivel nem mellékesen egyébként visszaköltözött Irakba.

A svéd sajtó beszámolója szerint a helyi hatóságok – és így már a rendőrség is – eljárás alá vontak egy 40 éves iraki nőt, aki a megalapozott gyanú szerint előre megfontolt módon, kifejezetten jelentős mértékű anyagi haszon jogosulatlan megszerzése érdekében szándékosan megtévesztette a svéd állami szerveket, amelyek így a csaló nőnek évente 4 millió forintnak megfelelő összeget folyósítottak szociális segélyként. 

A menekültstátuszt kérelmező iraki csaló 2013 és 2017 között összesen 521 037 svéd korona (50 ezer euró), azaz 16 millió forintnyi segélyt kapott a svéd államtól – mindezt úgy, hogy ebben az időszakban már valójában visszaköltözött Irakba. 

A magyar viszonylatban csekélynek egyáltalán nem nevezhető évi 4 millió forintos svéd állami kifizetés egyébként a migránsoknak járó szociális juttatás mellett még tartalmazott szülési támogatást, illetve a gyerekek neveléshez anyagi támogatásokat is biztosított. 

A migránsoknak nyújtott segélyekkel való visszaélések kapcsán az iraki csaló esete nagyon nagy valószínűséggel csak a jéghegy csúcsa. Jelen állás szerint ugyanis nem lehet kizárni még azt sem, hogy az egyes uniós tagállamok idegenrendészeti eljárásaiba bevont személyek más néven, vagy akár ugyanazzal a személyazonossággal nem igényeltek-e és kaptak meg más uniós államban is ellátást. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére