Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási léket kapott a Cohen-sztori, a CNN ennek ellenére is ragaszkodik hozzá

Forisek Ádám

2018.08.29. 15:15

Gyakorlatilag újabb fake news-botrányba keverte magát a Trump-ellenes mainstream médiumok zászlóshajója. Az elnök megbuktatására szánták az oroszokkal való összejátszás sztoriját, most azonban újabb vakvágányra kerültek.

A CNN július 27-én – névtelen forrásra hivatkozva – arról számolt be, hogy Trump védőügyvédje, Michael Cohen szerint az amerikai elnök előre tudott a 2016. júniusi találkozóról, amelyen Trump fia oroszokat látott vendégül a Trump-toronyban. A cikk szerint a találkozón Hillary Clinton bemocskolásához szolgáltattak anyagot Trumpéknak az oroszok.

Most azonban megszólalt a névtelen forrás, akiről kiderült, hogy Michael Cohen védőügyvédje, Lanny Davis – aki korábban közeli munkatársa volt Clintonéknak.

Davis többek között azt árulta el, hogy erről az állítólagos találkozóról Michael Cohennek semmilyen információja nincs.

Lássuk azonban, hogy jön a képbe a CNN. Az eredeti cikkben azt állították, megpróbálták elérni Clinton emberét, Lanny Davist, aki azonban nem nyilatkozott nekik. Egy hétfői, BuzzFeednek tett nyilatkozatában azonban Davis lebuktatta a csatornát, ugyanis azt mondta, az egész sztorinak ő volt a forrása.

Két eshetőség áll fenn tehát: vagy a CNN hazudik olvasóinak Davisről, vagy Davis hazudik arról, hogy ő volt a CNN forrása.

Ha a CNN hazudik, az ismételten csak azt bizonyítja, hogy a Trump-ellenes médiumokat nem érdekli a valóság, viszont ha Davis hazudik, akkor megkérdőjeleződik az is, hogy miért támogatja ennyire Cohent, akitől jelenleg mindenki Trump megbuktatását reméli. Emlékezetes, még egy közösségi gyűjtést is indított Cohen számára Lanny Davis, ami azonban azért problémás, mert így könnyen felmerülhet Cohen zsarolhatósága.

Bármi is a válasz erre a kérdésre, az biztos, hogy ez az eset érzékletesen jelzi a baloldali sajtó válságát, hiszen nem egyszer-kétszer előforduló hibáról, hanem tudatos, folyamatos hazugságkampányról van szó, amely köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Talán még emlékezhetnek olvasóink Anthony Scaramucci ügyére. Õt szintén azzal próbálta meg a CNN befeketíteni, hogy orosz üzletemberrel egyeztetett. Kiderült, hogy hazugság volt az egész, a hírtelevíziótól távoznia kellett a három újságírónak, akik egyébként Pulitzer-díjasok voltak.

Ezt figyelembe véve most egy külön pikantériája is van az ügynek, hiszen hiába szólalt meg Davis, a CNN továbbra is ragaszkodik a sztorihoz. A BuzzFeednek nyilatkozó szóvivőjük szerint

a CNN vállalja a sztorit, és biztosak vagyunk abban, hogy az ügyről szóló jelentésünk megfelel a valóságnak.”

Az már valószínűleg csak költői kérdés marad, hogy ha ilyen súlyos hiba miatt most már elbocsátások sem történnek az egyik legnagyobb amerikai hírtelevíziónál, akkor mégis mi mindenre képes még a Trump-ellenes tábor annak érdekében, hogy megbuktassák az elnököt? Hiszen a fenti, színfalak mögött játszódó történetre valószínűleg még Kevin Spacey Frank Underwoodja is csak csettintene.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére