Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dömötör: a Sargentini-jelentés egy nyomásgyakorlási eszköz Magyarország ellen

Bertha László

2018.09.01. 13:04

Dömötör Csaba szerint a Sargentini-jelentés egy nyomásgyakorlási eszköz Magyarország ellen, amely olyan kérdéseket vet fel, amelyeket a kormány már rég lezárt az Európai Bizottsággal.

A Magyarországot elítélő jelentés már több mint egy éve készül, a zöldpárti Judith Sargentini szerint a legszigorúbb büntetést kellene bevetni hazánk ellen.

A helyzet kapcsán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 műsorában úgy fogalmazott, hogy jól látszik, hogy a nemzeti identitás védelme és a bevándorlás Európa-szerte az első számú politikai témává nőtte ki magát, a migráció volt a fő téma többek között az olasz, osztrák és a német választásokon is.

A politikus úgy véli, ez nem véletlen, hiszen az európai állampolgárok is tudják, súlyos biztonsági, szociális és társadalmi kockázatot jelent a bevándorlás.

Dömötör Csaba a műsorban arról beszélt, hogy újfajta irány alakul ki Európában, amely felülírja az eddigi pártpolitikai törésvonalakat. Két oldal van, az egyik támogatja a migránsok bevándorlását, a másik oldal pedig teljességgel ellenzi azt,

a Sargentini-jelentés célja, hogy Magyarországot irányváltásra kényszerítse migráció kérdésében”

– szögezte le.

A jelentés számonkéri az országon a kötelező elosztás rendszerét, amelyben Magyarország nem kíván részt venni, emellett támadja a Stop Soros-törvénycsomagot is, amelynek lényege, hogy büntethetővé tegye az illegális bevándorlás szervezését. A jelentés támadja a jogi határzárat és védelmébe vesz egy olyan terroristát, aki kövekkel dobálta meg a hatóságokat Röszkénél – jegyezte meg Dömötör Csaba, aki azt is hozzátette, hogy

A Sargentini-jelentés egy nyomásgyakorlási eszköz Magyarország ellen, amely olyan kérdéseket vet fel, amelyeket a kormány már rég lezárt az Európai Bizottsággal.”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentésről szóló vitában szeptember 12-én.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére