Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õrizetbe vettek két afgánt Németországban egy emberöléssel összefüggésben

Horváth József György

2018.09.10. 06:30

Õrizetbe vettek két afgán férfit vasárnap a németországi Köthenben egy emberöléssel összefüggésben.

A helyi hatóságok közleménye szerint a Szász-Anhalt tartományi kisvárosban vasárnapra virradóra meghalt egy 22 éves férfi, és "ezzel összefüggésben előzetesen őrizetbe vettek két afgánt emberölés kezdeti gyanúja miatt".

A kötheni rendőrség és ügyészség közös közleménye szerint a kihallgatásokat még nem zárták le, és minden lehetséges irányban nyomoznak. A történtek oka és a pontos körülmények egyelőre nem ismertek – tették hozzá.

Vasárnap este egy újabb közleményben tudatták, hogy a kötheni illetőségű áldozat halálának oka a boncolás alapján "akut szívelégtelenség, amely nem áll közvetlen, ok-okozati összefüggésben a sérüléseivel".

A 18 éves és a 20 éves afgán állampolgár ellen így már nem emberölés, hanem halálos kimenetelű testi sértés gyanúja miatt folytatnak eljárást – áll a közleményben.

A járási közigazgatási hivatal vezetője, Uwe Schulze a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak elmondta, hogy az egyik gyanúsított menekült státuszú, a másik pedig elutasított menedékkérő, akit haza kellett volna toloncolni, de ügyészségi nyomozás folyik ellene. Azt nem tudta megmondani, hogy milyen ügyben folytatják a nyomozást.

A német sajtóban megjelent értesülések szerint az eset előzménye, hogy egy játszótéren két afgán férfi és egy fiatal német nő arról vitatkozott, hogy a nő melyiküktől terhes, és a vita közben megjelent két német fiatalember.

A Die Welt című lap szerint a németek és az afgánok heves összetűzésbe kerültek, az áldozat ennek következtében vesztette életét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére