Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel sem voltak annyian kíváncsiak a Brexit-ellenes menetre, mint azt a szervezõk állították

Forisek Ádám

2019.01.06. 12:55

Tavaly októberben Soros György menetet szervezett Brexit-ellenes kampányának részeként. A szervezõk 700 000 résztvevõrõl beszéltek, most azonban egy hivatalos dokumentum leleplezte a hazugságukat.

Talán emlékezhetnek olvasóink a tavaly októberben tartott londoni megmozdulásra, amelyet a People's Vote – A nép voksa nevet viselő kampánycsoport szervezett. Ez lényegében egy erődemonstráció lett volna Soros György részéről azzal a céllal, hogy megmutassa: többségben vannak az EU-pártiak Nagy-Britanniában. 

Sorosék láthatóan mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy nagy volumenű megmozdulásként állítsák be a performanszt: vidékről felutaztattak pár tízezer embert, a szervezőkkel pedig azt mondatták, hogy mintegy 700 000 ember vett részt a felvonuláson. Ezt a számot később visszamondták a Soros zsebében lévő sajtótermékek, így például a Guardian is.

Egy, a Nagy-London Tanácsa nevű kormányzati testület által készített dokumentum azonban arra enged következtetni, hogy ez nem volt több, mint egyszerű vágyvezérelt médiahack: voltaképpen közel sem voltak ennyien kíváncsiak az EU-párti menetre, a résztvevők körülbelül 250 000-en lehettek cakompakk.

A csoportot ezért azzal vádolták meg a Telegraph szerint, hogy tudatosan félrevezették a szavazókat és a politikusokat.

A sorosista kampánycsoport önkénteseire hivatkozva állítja, hogy a számok stimmelnek, de ez nem mindenkit hatott meg. Egy konzervatív parlamenti képviselő szerint

az Európai Unió elhagyása egy olyan szavazólapon szerepelt lehetőségként, ami több embert mozgósított, mint akármelyik népszavazásunk vagy politikusunk a történelemben. A People's Vote jól tenné, ha eszébe vésné ezt, és nem próbálná meg palira venni az embereket saját támogatottságát illetően."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére