Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán a 888-nak Sorosról: aki a származása mögé bújik, az gyáva

888.hu

2019.01.10. 13:12

A kormányfõ csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatót tartott. Lapunktól Vincze Viktor Attila vett részt az eseményen, ahol Soros György szerepérõl és a balliberális oldal által tüzelt erõszakról kérdeztük Orbán Viktort.

Évekkel ezelőtt Soros György a miniszterelnök úr – mint a nemzetállamok eszméjének képviselője – ellen intézett támadást a Politicóban. Õ pedig mint a liberalizmus képviselője lépett fel. Hol tart ez az összecsapás? Soros várakozásai mennyire teljesültek és mire lehet számítani tőle? – kérdeztük a kormányfőtől.

Orbán Viktor miniszterelnök a 888.hu kérdésére elmondta, hogy a migránsválság csúcspontján Soros György közzétette az európai lapokban a válság szerinte követendő megoldási módozatait, ami tulajdonképpen egy bevándorláspárti manifesztum, kiáltvány volt. Mindezt azután, hogy a kormányfő közzétette saját, ötpontos javaslatát. A két dokumentum között markáns ellentét van. A magyar kormány írása bevándorlásellenes, míg Soros György a bevándorlás pártjára állt. Ettől a pillanattól fogva a konfliktus folyamatosan éleződött, belpolitikai kérdésből külpolitikai lett.

A miniszterelnök kifogásolta Sorossal kapcsolatban, hogy a bőséges pénzforrásait és bevándorláspárti hálózatát fű alatt, nem nyíltan használja fel a politikai céljai elérésére.

Az nem megy, hogy mi a víz felett vagyunk, ő meg vízilabdázik a vízben, és fölül mosolyog, alul meg rugdos"

– mondta a miniszterelnök.

Tudtuk, hogy ez olyan vitákba visz be bennünket, amelyet jobb lenne elkerülni, de a migrációról szóló vitát nem tudjuk másképp megnyerni, csak ha felszínre hozzuk a víz alól az ellenfeleket"

– tette hozzá és azt is mondta, "ha nekünk transzparensnek kell lennünk lenni, tessék transzparenssé válnia azoknak, akik bevándorláspártiak".

A miniszterelnök szerint több mint 60 Soros-szervezet dolgozik ma Magyarországon, ezek a bevándorlás megszervezésén dolgoznak.

Orbán Viktor érdekesnek nevezte, hogy Soros György sosem kérte ki magának azt az állítást, sosem tagadta, hogy ő a bevándorlás szervezésén, irányításán dolgozna.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a balliberális média szerint Sorost kritizálni antiszemitizmus. Ez szerinte akkor merül fel, amikor azt állítjuk, hogy Soros "rejtőzködik", nem nyílt sisakkal száll be a politikai küzdelembe. Soros György korábban maga is antiszemitának nevezte az őt kritizálókat.

A miniszterelnök szerint a kormány és a jobboldal Soros Györgyre úgy tekint, mint egy magyarra, honfitársra, akivel azonban súlyos vitájuk, véleménykülönbségük van – fejtette ki Orbán. Aki Soros származását hozza fel, az árt a milliárdosnak is, mert a politikai küzdelmet vitákkal kell megvívni.

Aki a származása mögé bújik a vita helyett, az gyáva"

– mondta Orbán Viktor arra, hogy Soros György a kritika elől maga is sokszor származása mögé bújik, és a baloldali sajtó is gyakran hozza fel ezt.

A kormány számára Soros származása indifferens.

Kollégánk rákérdezett a baloldali utcai erőszakra, valamint a baloldalhoz köthető szereplők agresszióra felszólító és azt éltető felvetéseire is.

A miniszterelnök szerint ez nemcsak a magyar baloldalra jellemző, nemrég vertek meg egy német jobboldali politikust.

Németországban megvernek egy politikust, a rend hazájában, ezek aggasztó jelenségek. Tüntetni mindenkinek joga van. Sztrájkolni mindenkinek joga van. De vannak világos jogszabályok, amelyek leírják, hogy hol vannak a törvényesség határai"

– jelentette ki Orbán Viktor a füstbombákat dobáló és a tévészékházban dulakodó politikusokra is utalva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére