Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sorosék a médiát is manipulálták a migránsválságban

Bertha László

2019.01.15. 12:53

A migrációs nyomás erõsödésével a Soros-alapítvány vezetõi rendszeresen írtak különbözõ jelentéseket a fõnöküknek, melyben nemcsak a migránsok számáról és összetételérõl, hanem arról is beszámoltak, miképp tálalják ezt a közvélemény elé úgy, hogy az emberekben sajnálatot ébresszenek a menekültek iránt.

Negyvennyolc óránként írtak helyzetjelentéseket Soros Györgynek a migrációs helyzetről 2015 és 2016 között – derül ki a DC Leaks hekkercsoport által kiszivárogtatott dokumentumokból, melyről a Magyar Idők számolt be.

Az újság írása szerint az egyik fő jelentéstevő G. Maniatis néven írta alá beszámolóit, aki vélhetően Gregory Maniatis, a spekuláns Nyílt Társadalom Alapítványa fiókszervezetének, az Open Society International Migration Initiative-nek az igazgatója.

Ezekben a jelentésekben a Soros-alapítvány fiókszervezetének igazgatója nem csupán a „menekültek” számáról és összetételéről számolt be, hanem monitorozta a médiában megjelent cikkeket, illetve azok közvéleményre gyakorolt hatását is.

Az egyik ilyen »riportban« azt is olvashattuk, Maniatis milyen képbeállítást javasol – terhes nőt, gyerekeket ábrázoló fotókat –, hogy az európai emberek megsajnálják a szíriai menekülteket, és minél többen be akarják fogadni őket”

– írja a Magyar Idők a DC Leaks dokumentumaira hivatkozva.

Ezért ne kattints a szír kisfiú képére!

Lesz miről magyarázkodnia a liberális médiának: gyerek fejét lefűrészelő szíriai lázadókkal pózolt a propagandafotó készítője.

Gregory Maniatis 2006-tól 2017-ig Peter Sutherland, az ENSZ migrációért felelős különleges képviselőjének vezető tanácsadója volt, és 2003 és 2016 között a washingtoni Migrációs Politikai Intézet vezető munkatársaként tevékenykedett. Maniatis szorosan együttműködött az Európai Bizottsággal, az Európai Parlamenttel, az uniós tagállamok kormányaival, a civil társadalmi csoportokkal és a nemzetközi szervezetekkel a migráció és az integrációs politika minden területén.

További érdekesség, hogy Soros embere nem felejtette el Frans Timmermans, Angela Merkel vagy éppen Orbán Viktor megszólalásait sem figyelemmel kísérni, ezeket pedig némi kommentárral fűszerezve leírni Soros György számára.

Magyarország egyébként már a kerítés megépítésével is sok bosszúságot okozott az Open Society migrációs igazgatójának, aki a nemzetközi médiában megjelenő cikkekhez útmutatást is adott, hogyan lehetne hatásos módon írni a migrációs nyomásról a sajtóban – írja a lap.

Az említett jelentésekben felbukkan még Manos Moschopoulos neve is, aki a Soros-alapítvány honlapja szerint a migránsok védelméről és jogairól szóló portfólió európai programvezetője. Moschopoulos vezette az Open Europe Initiative for Europe munkáját Angliában, de részt vett a görögországi civil szervezetek támogatására irányuló program kidolgozásában is.

A Sorosnak jelentést író emberek között érdemes megemlíteni Jordi Vaquer nevét is, aki szintén igazgatói pozícióban van a Nyílt Társadalom Alapítványnál, és az Open Europe Initiative európai társigazgatója is egyben. Ezekben a pozíciókban az Európai Unió és a Nyugat-Balkán városaiban és országaiban a nyílt társadalom értékeit és intézményeit képviseli. Vaquer rendszeres szereplő a spanyol médiában, ahol nemzetközi ügyekről és az EU politikájáról szóló vitákban, elemzésekben vesz részt, természetesen migránspárti érdekeket hangoztat. 2016. április 5-én azt írja, hogy tudomásuk van az embercsempészetről, hivatkozik az Europol statisztikájára, amely szerint

ez 7 milliárd eurós üzlet, sőt azt is tudja, hogy az embercsempészek és a terrorizmus között van kapcsolat.”

Ennek ellenére a nyilvánosság elé azzal állt ki, hogy „a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok nem támogatnak olyan civil szervezeteket, amelyek kedveznének az embercsempészeknek.”

Jordi Vaquer, az alapítványok európai regionális igazgatója 2017 áprilisában a La Stampa című olasz napilapnak arról beszélt, hogy az alapítványok nem finanszírozzák a Szicíliai-szorosban tevékenykedő civil szervezeteket, és nem támogatják az Orvosok Határok Nélkül olaszországi szervezetét, sem pedig a máltai székhelyű Migration Offshore Aid Stationt.

Az olasz ügyészségnek ennek ellenére bizonyítékaik vannak az embercsempészek és egyes civil szervezetek közötti közvetlen kapcsolattartásra vonatkozóan, és a szervezetek támogatói között Soros Györgyöt is megnevezték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére